Foto: Edgar Barany C / Flickr

Bliži nam se onaj dan u godini kada svi zaljubljeni provode dan skupa, iako ima i onih kojima je Valentinovo čisti komericijalni dan. No uzmemo li u obzir kako je svaki dan za dvoje u vezi super za zajednički provod – Valentinvo se čini kao odličan dan kada svi možemo izdvoijti pokoju kunu više i provesti nezaboravni dan izvan svakodnevnog okruženja. Mi smo za vas odabrali 20 mjesta na koja možete otići i to vrlo povoljno!

1. Jednodnevni izlet u Budimpeštu

Foto: Edgar Barany C / Flickr
Foto: Edgar Barany C / Flickr

Zašto ne posjetite ovu metropolu koja je zapravo tako blizu. Po cijeni već od 189kn po osobi (preko Kolektive), možete posjetiti grad i pod vodstvom vodiča posjetiti neke od znamenitosti kao što su Katedrala sv. Stjepana, Parlament, Margatetin most, citadelu i Ribarsku utvrdu. Polazak je u 6 iz Zagrebačkog autobusnog kolodvora. Više.

2. Posjet nekoj od Vinskih kuća Međimurja

wine-st-valentine-day

Zašto ne provesti jedan dan u romantičnoj atmosferi međimurskih bregi u degustaciji vina i domaćih specijaliteta kao što je meso z tiblice ili čips od jabuke? Posjetite Vinsku kuću Hažić i otkrijte sve na jednom mjestu. Više.

3. Posjetite Veneciju i doživite karneval

Venecija
Foto: MorBCN / FLickr

Venecija je za vrijeme karnevala čarobno mjesto. Iako je vrijedi posjetiti u bilo koje vrijeme zbog njene predivne arhitekture, ni ova subota nije loš odabir ako imate slobodan dan i partnera s kojim ćete putovati. CIjena izleta je oko 185 kuna (Kolektiva), a pokret je u 4:30 sa Zagrebačkog autobusnog kolodvora. Više.

4. Posjetite Sambor i nastup Frajli

Foto: Facebook Frajle
Foto: Facebook Frajle

Valentivno u Samoboru ove godine donosi brojne zabavne sadržaje, a nama je za oko zapela jedna stavka iz programa – koncert “The Frajli” koji je zakazan za 20 sati na Trgu Fašničke Republike. Više.

5. Valentinovo u Beču

Beč - Austrija

Iako ste u Beču vjerojatno bili za vrijeme Adventa, zašto ga ne posjetiti i na Valentinovo. Vjerujemo kako ima atrakcija koje niste posjetili, a cijena od 219 kuna po osobi i nije prestrašna (Kolektiva). Više.

6. Posjetite Muzej prekinutih veza

MPV

Posjetite ovaj jedinstveni muzej koji se nalazi u zagrebačkom Gornjem gradu i vratite se na početak svoje veze. Saznajte koje su drugi pogreške u svojim vezama napravili i ponovo se zaljubite u voljenu osobu. Iako ne slavi ljubav, vjerujemo da je muzej odličan odabir ako ste u Zagrebu jer zasigurno ćete pronaći barem jedan eksponat s kojim se možete poistovjetiti. Više.

7. Posjetite Ljubljanu

pload-ob-ljubljanici-d.-wedam

Sjednite u automobil i za svega sat i pol stižete u Ljubljanu – slovensku metropolu. Iako je mala, Ljubljana je predivna! U samom centru grada ćete već pronaći neku zanimaciju i atrakciju koja će vas okupirati neko vrijeme, a na izboru imate i pregršt izvrsnih restorana. Ako želite jeftinu večeru potražite neki od portala za grupnu kupnju kao što je vsipopusti.si i rezervirajte svoj kupon.

8. A da odete na kupanje?

Sv Martin Panorama05 final cc

Posjetite jednu od najromantičnijh destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj – Terme Sveti Martin. Vjerujemo da ćete ovdje pronaći svoj mir, pogotovo u novorenoviranom bazenskom kompleksu “The Temple of Life” koji je prava oaza mira. Nakon opuštanja posjetite restoran Martin u Hotelu Spa Golfer 4* i probajte neko od brojnih zdravih jela u ponudi!

9. Možda dva dana u Sarajevo?ž

sebil-symbol-sarajevo

Kako vam zvuči vikend u Sarajevu, i to već za 699 kuna po osobi, s uključenim prijevozom i smještajem? Provedite dan zaljubljenih u Sarajevu, jedinom olimpijskom gradu bivše Jugoslavije koji još i danas očarava Vučkom i olimpijskim duhom. Jedan od rijetkih gradova na svijetu gdje se u 500-tinjak metara nalaze pravoslavna, katolička katedrala, sinagoga i džamija. Različitost utisnuta u Sarajlije, obojana je specifičnim humorom i daje iznimnu volju za životom pa čak i u mračno doba Sarajeva. Uživajte u neponovljivim sarajevskim ćevapčićima, šetnji uvijek atraktivnom Baščaršijom i mnogim drugim atraktivnim ponudama Sarajeva. Više.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here