DCIM101GOPROG0652225.

Rio de Janeiro, brazilske ljepotice i odlična glazba samo su neke od stvari koje u Brazil privlače milijune turista. Prema površini i broju stanovnika od preko 190 milijuna, peta je najveća zemlja na svijetu, a gledano s ekonomske strane, samo je 3 mjesta iza, tj. na 8 mjestu. Mi vam donosimo 10 razloga zašto MORATE posjetiti Brazil.

10Karneval

Ova riječ govori sama za sebe. Sređene djevojke i mišićavi momci, odlična glazba cuga i klopa. Ma zakon!

9Vrijeme

Ovdje je vrijeme uvijek super. Osim ako ne putujete u Amazonsku prašumu, očekuje vas sunčano i vedro!

8Brazilka kultura je biti sretan

U Brazilu teško da ćete naići na nesretne ljude. Svi su nasmiješeni i sretni, a neljubazno osoblje u hotelima i restoranima gotovo da i ne postoji.

7Zabava

Ovdje riječ zabava znači nešto sasvim drugo – kazališta, festivali, koncerti, sve to se organizira na svakodnevnoj bazi. Vjerujte nam, neće vam dojaditi.

6Amazonska prašuma

Dovoljno je samo malo odmaknuti se od urbanih središta i velika je vjerojatnost da ste zakoračili u najveću prašumu na svijetu! Amazonska prašuma i rijeka Amazona su zaista posebna mjesta.

5Prirodne atrakcija

Ovdje ih ne nedostaje. Najljepše atrakcije uz Amazonsku prašumu su Iguazu slapovi. Svakako posjetite i Nacionalni park Lencois Maranhenses, kanjone Nacionalnog parka Chapada Diamantina i Nacionalni park Brolhos Marine.

4Družite se s kornjačama

Ako ste ljubitelj životinja, točnije kornjača, posjetite selo Praia do Forke u periodu od ožujka do kolovoza kada su velike šanse da ćete imati prilike spasiti koju kornjaču i pomoći joj u pronalasku pravog puta do mora!

3Kava – ne treba puno pisati

Znamo da je Brazil među najvećim proizvođačima kave na svijetu. Ovdje zaboravite na Starbucks, i probajte okus prave kave.

2Nogomet

Čudna ljubav prema nogometu – svi su nogometaši. Brazil je poznat kao dom jednim od najboljih nogometaša na svijetu. Svi znaju za Ronalda!

1Rio de Janeiro

Sam spomen ovog grada vraća nas u famozni crtani film Rio koji zaista super opisuje što to znači biti u Rio de Janeiru. Grad je predivan, a vama savjetujemo da posjetite kip Isusa i spustite se s žičarom sa koje se pruža spektakularan pogled na cijeli kraj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here