Ako volite putovati i dobro se zabaviti, a pri tome ne želite potrošiti svu ušteđevinu, razmislite o nekim jeftinijim destinacijama o kojima možda nikada niste razmišljali. Mi iako nismo neki pretjerani partijaneri i više volimo posjet turističkim atrakcijama nego li pubovima, često na proputovanjima ostanemo ugodno iznenađeni cijenama i dobrom i kvalitetnom ponudom. Tko bi rekao… Zato, ako planirate svoj godišnji, evo nekoliko savjeta.

Bratislava

Bratislava

Udaljena svega 3 i pol sata lagane vožnje od granice s Hrvatskom, Bratislava je super destinacija koju smo zavoljeli prije 3 godine, i svake joj se godine nanovo vraćamo. Zašto? Uzmemo li u obzir da je smještaj visoke kategorije (4* – 5*) ovdje zaista jeftin, hrana savršena (svakako probajte juhu od češnjaka koju nudi gotovo svaki restoran) i jer je sve generalno jeftino (preporuka za dobru zabavu uz kriglu pive je definitivno Slovački Pub) – Bratislava je savršen odabir. Ako planirate posjet ljeti, tu je i popularno kupalište – Zlate Piesky koje je kao mali Jadran – plaža, klubovi i barovi uz poznato jezero. Ma milina!

Preporuka za smještaj: Premium Business Hotel Bratislava

London

Whitehall Penthouse Terrace Corinthia Hotel London

Ponovo spominjemo London. Mnogi nas pitaju – nije li London skup? Nije! Nije ako znate gdje idete! Istina je da je definitivno jeftiniji od nekih naših destinacija kao što je Hvar, Pag ili čak Opatija. Uzmemo li u obzir da ćete smještaj platiti već od 10 eura u hotelu (ako bookirate sobu koju dijelite s ostatkom ekipe), ako se hranite na način da sami kuhate (svaki hostel ima kuhinju) i ako ganjate Happy Hour po klubovima – London je zaista jeftin. Mislim, krigla pive za 2-3 funte? To je sića. Mala napomena – alkohol u dućanima možete kupiti samo u određeno vrijeme, najčešće do 22 sata.

Preporuka za smještaj: Generator London Hostel

Ljubljana

boat-on-ljubljanica-river-

Ljubana je nama najbliža destinacija od svih spomenutih u ovom članku. Ono što u Ljubljani volimo je to što je relativno mala (sve je nadomak nekoliko koraka) i što je ponuda zabave i više nego kvalitetna. Prošećete li uz Ljubljanicu (rijeku koja teče Ljubljanom) pronaći ćete brojne kafiće koji se u večernjim satima pretvaraju u IN mjesta za izlaske.

Preporuka za smještaj: Bit Center Hotel

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here