Rijetko mi se desi da pogledam neki film i da nakon njega imam neke emocije, ili da bi primjerice, temeljem filma odlučio planirati svoj godišnji. Ipak, imam samo 25 dana godišnjeg. U nastavku donosim nekoliko filmova koji su me jednostavno oduševili i inspirirali i potaknuli na putovanja.

Mamma Mia

Iako ga ne bi stavio na prvo mjesto, ovaj film zaslužuje biti na ovom popisu. Nisam pretjerani ludi za mjuziklima (izuzmemo li Chicago kojeg sam pogledao barem 20 puta), Mamma Mia je film koji će vas zaintrigirali i raspjevati, a nakon njega, planirati ćete put u Grčku.

Under the Tuscan Sun

Nemam pojma koji je prijevod ovog filma, ali nije ni bitno. Radnja prati ženu koja seli u Toskanu (Italija) u kojoj planira novi život. Jednostavno lagani, topli i emotivni film prepun prelijepih kadrova Toskane.

Eat Pray Love

Svi smo gledali ovaj film. Ili? Film u kojem nas Julia Roberts vodi na put oko svijeta inspirirao me je da na svoju “visit” listu ubacim Bali i Indoneziju. Film je prepun predivnih i inspirativnih momenata, a Julia u filmu jednostavno briljira.

The Best Exotic Marigold Hotel

Ovaj film je definitivno “life changing”. Radnja se odvija oko skupine osoba starije životne dobi koji se, svako vođen svojom pričom, zajedno nalaze u Indiji u isto vrijeme, na istom mjestu. Nakon ovog filma poželjeti ćete da ste u mirovini. Barem sam ja u ovom filmu prvi put u životu na mirovinu pogledao kao na zaista “zlatno” doba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here