Iločka berba grožđa, koja se ove godine održava 49. put, manifestacija je kojom se slavi ono najbolje što ovaj kraj nudi – vino. Manifestacija počinje u subotu 27.08. kada će se tijekom dana održati nekoliko sportskih natjecanja, u popodnevnim satima organizira se druženje u vinogradima a nakon zalaska sunca vesela ekipa seli se u Stari podrum na 4. Noći vina. Noći vina su poseban doživljaj na kojem se kombiniraju vrhunska iločka vina s malo drugačijom glazbenom pozadinom sastava ‘Sing song swing’, atmosferom i animacijom.

Iločka berba grožđa (3)

Središnji dio događaja biti će zapravo prvi vikend rujna, točnije 02. – 04.09., kada se i očekuje najveći broj posjetitelja, a njemu prethodi ‘Pred-Berba House Party’ u staroj jezgri tvrđave. U petak, 02.09. moći će se degustirati vina Podunavlja i Slavonije, a svoj doprinos manifestaciji dat će Željko Bebek koji je najavio da će održati spektakularan koncert. Nakon Bebekovog koncerta zabava se seli u veliki šator u kojem će veselo društvo zabavljati tamburaši te DJ na lokaciji pored šatora. Subota započinje Međunarodnim kupom u udičarenju , a u 11.00 sati na šetnici uz Dunav, u organizaciji konjogojske udruge ‘Kadij’ Ilok, održat će se konjička i zaprežna natjecanja, točno u podne je «grožđani defile» ulicama grada, a kasno popodne animacija i «Berba u igri».

Iločka berba grožđa (5)

Program se seli na ljetnu pozornicu u tvrđavi kada u 20.15 sati započinje svečani središnji kulturno-zabavni program 49. ‘Iločke berbe grožđa’.Vrhunac večer planira se u 21.30 sati izvođenjem vatrometa nakon kojega će svoj koncert započeti Vanna i Sinovi ravnice. Poslije ponoći fešta do jutra nastavlja se u šatoru uz zabavni sastav, odnosno DJ-a u manjem šatoru. U nedjelju se nastavlja Međunarodni kup u udičarenju kojem se pridružuje i streljačko natjecanje u gađanju glinenih golubova. Paralelno, održat će se sveta misa za blagoslov grožđa, dok je popodne  program za najmlađe «Berboland» u atriju dvorca. Tijekom 49. Iločke berbe grožđa traju ‘Dani traminca’ i  ponuda slastica od vina i grožđa.

Iločka berba grožđa (6)

Svi ljubitelji dobre kapljice, vrhunske hrane i glazbe pozvani ste u Ilok na druženje, zabavu i uživanje.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here