BANGLADEŠ

Bangladesh je južno azijska destinacija bogate povijesti i raznovrsne kulture u kojoj turizam nema veliki udio u BDP-u. Onaj najveći odnosi se na poljoprivredu. Turistička mjesta u Bangladešu nisu koncentrirana na pojedine lokacije, već su raspršene diljem države. Bangladeš je prepun prirodnih ljepota kao što su rijeke, obale, plaže, brda, šume, vodopadi i vrtovi na kojim je posađen čaj. Možete posjetiti i arheološka nalazišta i vjerske lokacije. U nastavku vam donosimo 5 lokacija koje se isplati posjetiti.

KUAKATA

Kuakata je široka pješčana morska plaža koja se nalazi u okrugu Patuakhali na jugozapadu. Posjetite Kuakatu i doživite impozantne izlaske i zalaske sunce. Druga je po redu najposjećenija turistička destinacija u Bangladešu, širine 3 i 18 dužine kilometara.

Kuakata, photo by Adnan Islam
Kuakata, photo by Adnan Islam

JAFLONG

Jaflong je jedan od najboljih prirodnih turističkih mjesta u Bangladešu. Nalazi se na granici između Bangladeša i indijske države Meghalaya. Nalazi se pored rijeke Mari u podnožju planine Khashia.

Jaflong, photo by Imtiaz Tonmoy
Jaflong, photo by Imtiaz Tonmoy

AHSAN MANZIL

Ahsan Manzil bila je rezidencija obitelji Dhaka Nawab. Gradnja palače započela  je 1859. godine, a dovrešena je 1872. Izgrađena je u indo-saracenski stilu. Danas je palača nacionalni muzej.

Ahsan Manzil, photo by Nasir Khan
Ahsan Manzil, photo by Nasir Khan

KAPTAI LAKE

Kaptai jezero najveće je jezero u Bangladešu koje je napravio čovjek. Prosječna dubina Kaptai jezera je 30, a maksimalna 150 metara. Nalazi se na području Kaptai Upazila, a nastalo je kao rezultat izgradnje brane na rijeci Karnaphuli.

Kaptai Lake, photo by Mohammed Abdullah
Kaptai Lake, photo by Mohammed Abdullah

SHAHEED MINAR

Shaheed Minar je nacionalni spomenik u Dhaki. U prijevodu, to je spomenik mučenika nastao u čast onima ubijenim tijekom demonstracija 1952. godine u istočnom Pakistanu.

Shasheed Minar, photo by Mostaque Ahammed
Shasheed Minar, photo by Mostaque Ahammed

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here