Često na raznim filmovima gledate predivne prizore snimljene na plažama diljem svijeta? No, znate li da je većina tih filmova snimana upravo u Aziji? Prisjetite se samo filma Žal s nezaboravnim Lenardom DiCapriom.

Koh Phangan, Tajland

Otok Koh pahangan na Tajlandu vjerojatno je najpopularnije turističko odredište turista iz cijelog svijeta, a kako i ne bi bio kada je prepun predivnih kilometarskih plaža. No nije pijesak jedina stvar po čemu je ovaj otok poznat. Poznat je i po savršenim, po nekima pomalo hedonističkim zabavama koje se na prije spomenutim plažama i organiziraju!

jetty-landing-stage-sea-sky-large

Ku Yong, Tajland

Jedan od ekološki naj različitijih otoka Ko Phi Phi arhipelaga, Ku Yong je dom relativno maloj obali, no bogatoj bio raznolikosti. Na otoku uz predivne plaže možete pronaći i leoparde i morske pse, a tu su i nezaboravni crveni koraljni grebeni koji mame ronioce iz cijelog svijeta.

beach-beautiful-blue-coast-40976-large

Koh Rong, Kambodža

Samo nekoliko stotina kilometara od Tajlanda, nalazi se Kambodža, koja uz bogatu kulturnu baštinu nudi i brojne plaže koje su proteklih godina postale gradilište brojnih zapadnjačkih resorta, koji mame turiste da na trenutak zaborave užurbani tempo svoga života.

Foto: Sok San Beach Resort, Koh Rong, Cambodia
Foto: Sok San Beach Resort, Koh Rong, Cambodia

Nha Trang, Vijetnam

Nekad mirno ribarsko mjesto, a danas poznata destinacija prepuna turističkih resorta. Nha Trang u Vijetnamu je usprkos užurbanoj modernizaciji i izgradnji svejedno uspio zadržati čiste i netaknute plaže.

Asia Paradise hotel
Foto: Asia Paradise hotel

El Nido, Filipini

Inspiracija filma The Beach, El Nido u Filipinima je jedno od najljepših mjesta na zemaljskoj kugli. Predivne plaže, nezaboravna priroda i gostoprimstvo Filipinaca nešto je što se ne može opisati riječima.

Foto: escapology.eu
Foto: escapology.eu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here