Izvor: LifeClass Terme Sveti Martin

Zec na temfanje, gemišt ili međimurska gibanica prva su asocijacija pri spomenu odmora u Međimurju. Istina, hrana, hrana i još više hrane upravo to je ono po čemu je naše malo područje između Mure i Drave toliko popularno. No, gledamo li unatrag godinu-dvije, puno se više po internetu piše o nečem drugom, a da nema nikakve veze ni s vinom ni s klopom! Naime, radi se o biciklizmu. Za vas smo istražili 5 razloga zašto trebate provesti dan na biciklu upravo u Međimurju

1. Infrastruktura diljem županije – Čista petica!

Izvor: LifeClass Terme Sveti Martin
Izvor: LifeClass Terme Sveti Martin

Mogli bi nabrajati i nabrajati, no od onog važnijeg treba svakako izdvojiti brojne servisne stanice za bicikle, bike praonicu, najam bicikla i opreme (pa čak i dodatne opreme kao što su kacige). Kad u sve to ubrojimo i vlastiti bike vodič u kojem su detaljno opisane rute po Međimurju + download istih s weba Termi Sveti Martin – pomalo se zapitamo – zašto ljudi ne bicikliraju kad im je zapravo sve na dlanu.

2. Razgled atrakcija na dva kotača

Green grapes ready for harvest in a italian vineyard

Životni stilovi se mijenjaju i samim time mijenja se način na koji doživljavamo bicikliranje. Trebamo izbrisati sliku iz glave kako je bicikl sredstvo kojem baka Mara ide na misu ili na plac. To je puno više od toga. Bicikl je idealno sredstvo pomoću kojeg u Međimurju možete obići puno atrakcija na relativno malom geografskom području!

3. Ravnicom ili po brdu? Biraj!

Life Class - Sveti Martin-2259

Vozite li po Međimurju, sigurno će vas jedan Austrijanac prestići, možda čak i dvaput, no zbog toga ne treba odustati. Međimurje ima predivne rute koje mogu zadovoljiti i svaku motivaciju, ali i prilagoditi se svakoj kondiciji.

4. Spakiraj bicikl i otvori buteljku

Vinska kuca Hazic

Znate li da u gornjem Međimurju postoji preko 30 vinskih kuća? Nije da morate obići baš sve, no dobar odabir bi svakako bila Vinska kuća Hažić koja se nalazi tik do Termi Sveti Martin. Parkirajte svoj bike u čuvanu bike garažu Termi te se put brda pješke zaputite na degustiranje međimurskih vinskih okusa. Živeli!

5. Prvi Adria Bike Resort u Hrvatskoj

Foto: Terme Sveti Martin

Priča se priča kako su Terme Sveti Martin postale centar bicikliranja u Međimurju. Pa kako i ne bi – Međimurje je konačno dobilo mjesto na kojem se nudi ono što svakom modernom biciklistu treba, a da nije cola ili neko drugo gazirano piće! Nije tajna da su upravo Terme prvi Adria bike Resort u Međimurju koji nudi kompletnu infrastrukturu za sve posjetitelje, bilo profesionalne ili rekreativne na dva kotača.

Više informacija potraži na www.termesvetimartin.com

Pogledajte video razglednicu iz Međimurja

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here