Ovogodišnji 7. po redu Festival terana i tartufa održat će se 22. listopada u samoj starogradskoj jezgri Motovuna. Drevni gradić na brdu s pogledom na Motovunsku šumu i rijeku Mirnu, ugostit će domaće proizvođače terana, lokalne vinare te nadaleko poznate tvrtke koje se bave otkupom i preradom tartufa.

Danas su na tiskovnoj konferenciji program najavili Načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i Direktorica ureda TZO Motovun Iva Jeletić Prodan.

Najava 7. festivala terana i tartufa / photo by TZO Motovun
Najava 7. festivala terana i tartufa / photo by TZO Motovun

PROGRAM 7. FESTIVALA TERANA I TARTUFA

Manifestacija započinje u 12 sati izložbom i degustacijom proizvoda od tartufa i terana. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kn gosti mogu kušati izložena vina. Svaka dodatna degustacija plaća se 5 kuna, a svi koji degustiraju mogu glasati za najbolji teran po mišljenju publike. Od 13 sati u Galeriji Hotela Kaštel biti će otvorena izložba „Zalog za budućnost“ Udruge fotografa Fotovun.

7. festival terana i tartufa / photo TZO Motovun
7. festival terana i tartufa / photo TZO Motovun

Svečano otvorenje manifestacije je u 14 sati, a proglašenje najvećeg tartufa održat će se u 15 sati. S druge strane pak, ocjenjivanje najboljeg vina po mišljenju publike tradicionalna je svečanost koja neće ni ove godine izostati. Publika će birati najbolji teran, a proglašenje je u 19 sati. Posjetitelji glasovanjem za svoje najdraže vino ulaze u nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti primamljive nagrade, vina i proizvode od tartufa.

Prostrani Trg Andrea Antico postat će središte zbivanja i okupljanja. Ovdje će goste tijekom cijelog dana zabavljati Kvartet Istria.

Nakon izložbe u 17 sati nastupa mlada i vesela Limena glazba iz Buja. Voditeljski dvojac koji vodi kroz bogati program su Kristijan Nemet i Šajeta.

Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o gastro showu. Pripremat će mnoge domaće delicije i jela na bazi tartufa i terana koje posjetitelji mogu kušati po promotivnim cijenama, pa vjerujemo da iz Motovuna nitko neće otići prazna želuca. Na Festivalu će se pripremati tjestenina s umakom od terana i tartufa pa će posjetitelji moći uživati u hrani po promotivnim cijenama. Tjesteninu mijese i pripremaju članovi i članice Udruge umirovljenika Motovun.

Cjelodnevni eno i gastro užitak u samom srcu Motovuna najbolji je poziv da subotu, 22. listopada provedete u centralnoj Istri, kušate tartufe i podrumsku kapljicu, opustite se i prepustite čarobnom gradiću Veloga Jože.

Sve ostale informacije možete dobiti slanjem upita na mail adresu info@tz-motovun.hr i putem telefonskog kontakta +385 52 681 726.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here