Razmišljate o sunčanom odmoru? Donosimo vam popis destinacija u kojima je sunce uvijek tu negdje, a kiša gotovo pa nepoznat pojam.

San Diego

Nalazi se u Sjedinjenim Američkim državama i to je jedan od najpoznatiji grad Kalifornije – poznat upravo po savršenim vremenskim uvjetima. Grad se nalazi tik do granice s Meksikom, a utemeljili su ga Španjolci ne tako davne 1769. godine.

Malaga

MalagaOvaj španjolski gradić smješteni je u poznatoj regiji Andaluziji, na samoj obali Sredozemnog mora. U Málagi su rođeni slavni Pablo Picasso i Antonio Banderas. Grad je poznat po vinu i po sportskim klubovima Málaga CF (nogomet) i CB Unicaja Malaga (košarka).

Kanarski otoci

fuerteventura-beach

Ako želite putovati na neku egzotičnu destinaciju koja nije pretjerano udaljena od Europe – Kanarski otoci su mjesto za vas! Ovo su vulkanski otoci, a najbliži otok je 108 km udaljen od sjeverozapadne afričke obale Maroka.

Sydney u Australiji

milsons-point-sydney-australia-sydney-opera-house-57389

Najudaljenija destinacija od svih na ovom popisu, mogli bi reći čak i kraj svijeta. Ovo je najmnogoljudniji grad australskog kontinenta u kojem živi preko 4 milijuna stanovnika. Ovdje ćete imati što raditi!

Loja

Za ovaj grad vjerojatno nikada niste čuli. Smješten je u Ekvadoru, a broji tek nešto manje od 180 tisuća stanovnika. Grad je poznati po bogatoj tradiciji i umjetnosti, a prosječna temperatura u gradu je uvijek između 16 i 30 stupnjeva.

El Paso

Ako tražite daleku, zabačenu destinaciju kao iz nekog westerna, El Paso (čak i zvuči filmski) je grad za vs. Ovdje kiša pada samo da bi obradovala biljke koje ondje rastu (ili ne rastu).

Oahu, Havaji

This image shows Waikiki beach and diamond head crater on Oahu, Hawaii
This image shows Waikiki beach and diamond head crater on Oahu, Hawaii

Lijepo vrijeme ili ružno vrijeme nije bitno! Havaje morate posjetiti barem jednom u životu! Glavni grad Havaja je Honolulu, 137 otoka sa sveukupnom površinom od 16.649 km² pripadaju Havajima od kojih većina nije nastanjena. 8 najvećih otoka su (od zapada prema istoku) Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lānaʻi, Kahoʻolawe, Maui i Havaji kao najveći otok koji nosi nadimak Big Island.

Nica u Francuskoj

fixedw_large_4x

Zbog svog položaja, Nica je jedno od najtoplijih mjesta Azurne obale. Najugodniji mjeseci za putovanje su svibanj i razdoblje od polovine rujna do polovine listopad. Najkišovitiji dani su u veljači i ožujku, a od lipnja do kolovoza moguće su velike vrućine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here