Adventsko je razdoblje savršeno za opuštanje, odmor, druženje s najmilijima i upoznavanje novih mjesta i običaja. Ne morate ići daleko, hrvatski je sjever odredište koje pruža bezbroj mogućnosti i nudi kvalitetu na svakom uglu. Kao sve popularnije odredište ističe se Sveti Martin na Muri. Mjesto u gornjem Međimurju nudi mogućnosti za pravi sjeverni zimski odmor.

Smjestite se u hotelu i opustite u termalnoj vodi The Temple of Life bazenskog kompleksa

LifeClass Terme Sveti Martin nudi vam smještaj u hotelu ili apartmanima, izbor je na vama. U sklopu resorta nalaze se wellnes i beauty centar u kojima možete otkloniti stres nakupljen kroz godinu i rezervirati neku od masaža poput tajlandske ili antistres masaže. Terme Sveti Martin poznate su po jednoj od najkvalitetnijih voda u Europi, a samim se boravkom u bazenskom kompleksu može osjetiti filozofija dr. Rudolfa Steinera koja je nit vodilja: um, duša i tijelo moraju biti u ravnoteži. Osim što ćete u potpunosti zaboraviti na brige, bazeni će vam pružiti izvor odlične zimske zabave. Rezervirajte svoj božićni odmor u Termama Sveti Martin po cijeni već od 255 kn po osobi u Apartmanima Regina ili 428 kn po osobi u Hotelu Spa Golfer i upoznajte pravi Svijet zdravih užitaka.

Ako se zaželite kulturnog uzdizanja, u interijeru Hotela Spa Golfer 8. 12. 2017. u 18:30 bit će otvorenje izložbe umjetnice u usponu, Ana-Marije Kralj. Izložbu osebujnog i netipičnog izričaja možete pogledati do kraja veljače.

Paljenje svijeće, povorka Krampusa i humanitarni božićni koncert

Adventska događanja u najsjevernijoj općini Hrvatske uveseljavaju i velike i male. Blagdansko ozračje doživjet ćete na paljenju svijeća u samom centru mjesta, a tradicionalna misna slavlja ispunit će vaša srca.

Jeste li ikad vidjeli više „međunarodnih” Krampusa na jednom mjestu? Ako niste i želite vidjeti, priključite se Krampuslaufu. Iako naizgled zastrašujuća, povorka Krampusa zabavan je događaj u kojem uživaju veliki i mali. Održava se 9. 12. 2017. i jedini je ovakav događaj u Hrvatskoj, pa se ohrabrite i dođite jer nećete požaliti.

Idemo na sjever

Blagdani su vrijeme darivanja i slušanja božićnih pjesama. Svoj izlet na sjever utoplite humanitarnim božićnim koncertom. 10. 12. 2017. u 18 sati nastupit će Maja Blagdan, Ivo Gamulin i Dominik Padarić, a program će voditi Mirko Fodor. Cijena ulaznice je 50 kn, a sav prikupljeni iznos donirat će se Odjelu pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec. U sportskoj dvorani LifeClass Termi Sveti Martin uplovite u predblagdansko ozračje i usput pomozite najmlađima.

Upoznajte stara međimurska vremena i saznajte sve o životu jednog mlinara

Mlinarenje je jedna od bezbroj blagodati koju su Međimurcima pružale Mura i Drava. Na najsjevernijoj točki Hrvatske, u Žabniku, sačuvan je i obnovljen posljednji riječni mlin u Međimurju. U Mlinarskoj hiži tik kraj mlina posjetite multimedijalnu izložbu koja će vas vratiti u prošlost. Saznat ćete sve o životu mlinara i na jedan dan pretvoriti se u pravog radišnog Međimurca. Nakon što naučite sve o mlinarskom životu, možete se u Hiži okrijepiti finom međimurskom gibanicom, a zatim na Mlinarskom gruntu prošetati kroz Labirint ljubavi i Labirint energije. Svima koji njima prođu navodno se vraća izgubljena energija i jača psiha. Prošećite uz rijeku, fotografirajte se kraj skele koja je nekad služila za prelazak u susjednu Sloveniju i stvorite uspomene na sjeveru.

Idemo na sjever

Iskoristite blagdansko razdoblje za sjever: odmor, uživanje i opušteno upoznavanje s bogatom zemljopisnom, tradicionalnom i gastronomskom raznolikošću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here