Advent u Karlovcu vas zove! Čarolija susreta Adventa u Karlovcu održat će se od 15. do 30. prosinca uz bogat i raznolik program. Naravno, kvalitetne i raznovrsne ugostiteljske i trgovačke ponude neće nedostajati. U programu će sudjelovati preko 700 sudionika iz svih gradova Karlovačke županije koji će izvesti gotovo 90 programskih nastupa. Očekuju vas nastupi bendova poput Pavela, Detoura, Meritasa, Mie Dimšić, mnogobrojnih zborova, jazz sastava, glazbenika Glazbene škole Karlovac, folklornih ansambla, kulturno umjetničkih društava, puhačkih i tamburaških sastava i drugih.

Advent u Karlovcu – što vas čeka?

Zimski kokteli, kuhano vino, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, fritule i druge slastice obilježit će ugostiteljsku ponudu, a lokalnih karlovačkih i hrvatskih suvenira neće nedostajati ni u trgovačkoj ponudi. Advent u Karlovcu donosi i raznovrstan program za velike i male.

Advent u Karlovcu bit će otvoren svakoga dana od 15. do 30. prosinca u periodu od 16 do 23 sata. Vikendima će se program produžiti do ponoći, a izuzetak je čekanje Božića uz pjesme Franka Sinatre u izvedbi Goce Ilića kad će Advent raditi do 1:00 u noći, kao i na zatvaranju i dočeku stare godine uz Riverse. Program je podijeljen u 3 cjeline: obiteljsku, tradicionalnu i večernju.

Večernji program Adventa u Karlovcu

Večernji program okupit će mnogobrojne izvođače urbane glazbe, što lokalne, što nacionalno popularne glazbe. Svakog dana od 21:00 posjetitelji će moći uživati u kvalitetnim koncertima vrhunskih bendova raznih žanrova. Svakako najistaknutiji među njima su popularni i nagrađivani Pavel, Detour i Meritas čiji će nastupi zasigurno obilježiti koncertni program. Prisutne će zabavljati i mlada zvijezda koja je ove godine okupirala radijske etere, prvi puta u Karlovcu, Mia Dimšić.

Nastupit će i jedinstvena Sara Renar, kao i njena mlađa kolegica u usponu, Antonela Doko. Za one koji su propustili prošlogodišnji doček nove godine u Karlovcu ponovno će nastupiti Gretta, a dobru zabavu osigurat će i Porinom nagrađen BangBang. Za odličnu atmosferu pobrinut će se i Nukleus, Eot, Noss Tress, Carlstadt Acustic Trio, Rivers i Strings bend te jedinstveni spoj Milana Prše i Roberta Pajića u sastavu Are&Be. Badnju večer otvorit će akustični nastup Roka Bunčića, a pjesmama Franka Sinatre u Božić će nas uvesti Goc Ilić. Kvalitetna glazba svaku će večer širiti čaroliju susreta za vrijeme Adventa u Karlovcu.

advent u karlovcu

Tradicionalni program Adventa u Karlovcu

Tradicionalni program okuplja izvođače iz raznih dijelova Karlovačke županije, odnosno uz izvođače iz Karlovca, tu su izvođači iz Slunja, Ogulina, Duge Rese i Ozlja. Program će se odvijati od 18 do 20 sati, a očekuju vas nastupi karlovačkih zborova Zora, Chorus Carolostadien, Vid Rukavina, Karlovčanke, Vila i mnogih drugih crvenih zborova župe Banija, Dubovac, Fortitudo dei i drugih.

Tradicionalni program prikazat će i tradiciju Karlovca i okolice nastupima mnogobrojnih kulturno umjetničkih društava, ali i tradicionalni folklor koji će izvoditi folklorni ansambl Matija Gubec. Publiku će rasplesati i razni lokalni tamburaški sastavi, a za ljubitelje klapa koncert će izvesti i klapa Furešti.

Klasičnu glazbu približit će vam Glazbena škola Karlovac mnogobrojnim nastupima zborova, vokalnog okteta, kvarteta saksofona i kvarteta gitara te orkestra gitara i mnogih drugih programa. Ljubitelji jazza moći će uživati u nastupu Kaplowitztria, a posjetitelji će moći poslušati i Božićni koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca. U sklopu programa, odvijaju se i zabavni programi poput StandUp komedije Studija Smijeha, Božićnog kviza i raznih drugih sadržaja.

Obiteljski program Adventa u Karlovcu

Obiteljski program sastoji se od nastupa dječjih zborova, dječjih sastava kulturno umjetničkih društava, folklornih skupina, Glazbene škole Karlovac te raznih udruga. Očekuju nas i dječje predstave kao i pripovijedanje priča za djecu, ali i glavna atrakcija Djed Mraz. Svakog dana do Božića u Coca-Cola staklenoj kućici Djeda Mraza djeca će se moći fotografirati s Djedom, a glavna atrakcija bit će dolazak Coca-Cola kamiona u subotu, 16. prosinca poslijepodne. Detaljni raspored i izvođače moguće je pogledati u programu, a program se odvija svaki dan od 16 do 18 sati.

advent u karlovcu

Ništa bez bogate gastronomske ponude

Uz bogat program Advent će obilježiti i kvalitetna i raznolika gastronomska ponuda. Očekuju vas i tradicionalna jela poput sarme, kiselog zelja i repe, čvaraka, gulaša od divljači u krušnim zdjelicama, nekoliko vrsta kobasica, rebarca u BBQ umaku, slatke i slane fritule s desetak vrsta preljeva, knedle od šljiva, torte i kolači, nezaobilazne germknedle, kao i crni burger, razne vrste krumpirića i priloga te druge delicije. Raznolika će biti i ponuda pića, od nekoliko vrsta bijelog i crnog kuhanog vina aromatiziranih aromom kupine, bazge, breskve i drugih aroma.

Slijede razni zimski kokteli, alkoholne vruće čokolade i punč, razne vrste rakija, pjenušaca i vina, kao i kvalitetan asortiman Karlovačkog piva i Coca-Cola napitaka. Za najmlađe bit će pripremljena vruća čokolada, bezalkoholni punč, razni biljni čajevi te sokovi i drugi napitci. Važno je napomenuti da ugostitelji ističu korištenje namirnica lokalnog porijekla. Raznolikost ugostiteljske ponude će omogućiti posjetiteljima da svakog dana isprobaju nešto novo i dožive čaroliju okusa.

U sklopu Adventa u Karlovcu bit će moguće kupiti poklone za svoje najbliže kroz trgovačku ponudu. Tako će se kroz trajanje sajma moži kupiti tradicionalni božićni ukrasi izrađeni u Hrvatskoj poput staklenih kuglica i drugih obilježja karlovačkog kulturnog nasljeđa (adventski vjenčići, čestitke s motivima Karlovca, prigodne šalice, božićni ukrasi s temom Karlovca i sl.). Ukrasi će dodatno obogatiti „čaroliju“ jer će se tematski vezati za tradiciju Adventa.

Među proizvodima naći će se i knjiga „Rječnik karlovačkog urbanog plemena“ kao jedinstven karlovački suvenir. Također, u ponudi će biti proizvodi od Murano stakla (vaze, skulpture, ukrasi…), personalizirane svijeće, razni cvjetni aranžmani i druge dekoracije. Isto tako, ljubitelji literature moći će kupiti knjige, ali i razne karlovačke slikovnice.

Advent u Karlovcu ima i humanitarni karakter

Humanitarna nota Adventa u Karlovcu očituje se kroz kućicu udruge ”Jak kao Jakov” na kojoj će posjetitelji moći kupiti suvenire i rukotvorine Udruge i tako pomoći potrebitima. Kroz Advent organizirat će se i akcija udruge Rotaract Carlstadt koja će prikupljati poklone za djecu.

Ambijent Adventa u Karlovcu osigurat će ostvarenje prave čarolije susreta. Kreativni tim udruge Izvan fokusa pripremit će ukrase, dekoracije i cijeli prostor prezentirati kao cjelinu vodeći računa o svakom detalju. U prostoru će se naći foto point, saonice, Coca-Cola kuća Djeda Mraza, drveni sobovi i druge skulpture od drveta, a prostor će obilježiti i pokoja otvorena vatra i kamin.

Zaokretom koji je napravio Grad Karlovac pružena je prilika mladima iz udruge Izvan fokusa da pripreme i ostvare program manifestacije. Manifestacija već sada svojim obuhvatom postaje jednom od najvećih u Karlovcu. Ostvaren je veliki interes svih dionika što u privatnom, što u civilnom i javnom sektoru koji su zajedno uspješno prezentirali koncept Adventa u Karlovcu.

Veliki značaj manifestaciji daju i sponzori koji su programima i sponzorskim sredstvima doprinijeli ostvarenju ovako bogatog programa i ponude. Među njima ističe se Karlovačka banka, Heineken Hrvatska, koja svojim brendom Karlovačko sponzorira događanje i Coca-Cola.

Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa.

Sve informacije o programu pratite na službenoj stranici Adventa u Karlovcu.

www.facebook.com/adventkarlovac
www.adventkarlovac.com
www.instagram.com/adventkarlovac
advent@izvanfokusa.hr

Autor teksta: PR, Turistička zajednica Grada Karlovca
Autor fotografija: Udruga Izvan fokusaLogo Croatia
logo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here