Advent u Slavoniji poseban je doživljaj! Posjetite li Požegu, Lipik ili Pleternicu, možete uživati u blagdanskom ozračju dok se miris kuhanog vina širi ulicama. Adventska ponuda je bogata: božićne kućice pune su kuhanog vina, čaja, kobasica, raznih slastica… Ostali izlagači nude različite rukotvorine, domaće proizvode itd., a organizatori raznih događanja i izvođači pobrinut će se za zabavu, ali i edukaciju.

Advent u Pakracu

Advent u Pakracu kreće od srijede 06.12. i traje sve do 31.12. kada ulazimo u novu godinu uz bajkovit vatromet. Program se sastoji od mnogobrojnih koncerata, priča za velike i male, kreativnih radionica i Božićnog sajma subotom. Rasplesat će vas i Mia Dimšić, a sam doček Nove godine organiziran je i za velike i male. Mališani mogu uživati u dvorištu Vlastelinstva Janković 31.12. već od 17 sati, dok se na istom mjestu u petak 22. prosinca održava veliki Božićni sajam. Dođite i fotkajte se s djedicom! Cijeli program potražite na linku.

Advent u Slavoniji

Posebna godina za Požegu

Turistička zajednica Grada Požege okupila je na jednom mjestu sve što možete poželjeti da biste osjetili čari adventskog razdoblja. Na šetališnoj zoni možete pronaći božićne slastice, kuhano vino ili čaj te Božićni sajam koji omogućuje proizvođačima domaćih proizvoda, božićnih ukrasa, rukotvorina itd. da predstave svoj rad.

Advent u Slavoniji

Trg sv. Terezije mjesto je na kojem će se svake subote paliti jedna adventska svijeća, a 23. i 24. prosinca bit će dom Čarobnoj šumi. Program se sastoji od radionice lutaka, instalacije Čarobne šume, izložbe skulptura od drveta te lutkarske predstave Čarapića u izvedbi SKAD-a. 23. prosinca između 10 i 12 sati besplatno se vozite Božićnom kočijom.

Advent u Slavoniji

Dobre želje nota su svih događanja u Požegi, a to i dokazuje Humanitarni koncert učenika Glazbene škole Požega za Županijsku ligu protiv raka koji će se održati 14. prosinca u 19:30.

2017. je posebna godina za Požegu jer Grad slavi 790 godina od prvog pisanog spomena. Sva Adventska događanja pratite na Facebook događaju. Cijeli program provjerite na linku.

Advent u Slavoniji donosi mirise Božića u Lipiku

Perivoj Grada Lipika i njegove brojne povijesne znamenitosti ove će godine krasiti više od 200 000 lampica. Mirisi Božića u Lipiku naziv je adventskog programa koji se sastoji od mnogobrojnih izlagača i aktivnosti, a 16. i 17. prosinca razveselite svoje mališane i odvedite ih u Kuću Bake Mraz, posjetite marljive vilenjake i postanite počasni božićni inspektor. Na te iste dane možete posjetiti Božićni sajam u Funky božićnom šatoru gdje možete pronaći nešto za sebe i najmilije.

Advent u Slavoniji

Ponos mjesta, Lipicanci, također sudjeluju u božićnim događajima, pa tako možete uživati u vožnji adventskim fijakerom Državne ergele Lipik. Osim fijakera, vožnju nudi i turistički vlakić, a nastupi, koncerti i izložbe izvor su zabave u Lipiku sve do 7. siječnja 2018. godine. Cijeli program potražite na linku.

Advent u Slavoniji – Pleternica

U Pleternici su adventska događanja odlična zabava za velike i male. Prikazivat će se filmovi, održavati radionice, smotre folklora i koncerti… 12. 12. u gradskoj knjižnici održat će se radionice i pričanje božićnih priča Vila pričalica s početkom u 18 sati, a 14. 12. možete provjeriti svoje znanje na Božićnom kvizu za odrasle i uz to se dobro zabaviti.

Advent u Slavoniji

Ako pak ste više sportski tip,  posjetite Malonogometni turnir Sveti Nikola u školskoj sportskoj dvorani. 23. 12. na Božićnom sajmu možete saznati sve o običajima Badnjaka u Pleternici, uživati u božićnim poslasticama i vidjeti žive jaslice koje će uprizoriti članovi Društva Naša djeca i Crkvenog dječjeg zbora. No, Advent u Slavoniji nudi još više sadržaja. Cijeli program potražite na linku.

Advent u Slavoniji

Uz zaista raznovrstan program Adventa u Slavoniji u svakom se od navedenih gradova organizir i doček Nove godine. Sve informacije o adventu u Požeško-slavonskoj županiji možete pratiti na Facebook stranici Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

PROVJERITE PROGRAME I DOĐITE NA ADVENT U SLAVONIJI!

Tekst i fotografije: PR, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here