U ponedjeljak, 20. studenog diljem svijeta obilježava se Svjetski dan djece. Cilj obilježavanja je podsjetiti javnost i ustanove na potrebu zaštite maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Tom će prigodom i najnovija karlovačka atrakcija Aquatika – slatkovodni akvarij obilježiti ovaj važan dan. Najmlađi će, upravo na svoj dan imati i besplatan ulaz i razgled akvarija!

Svjetski dan djece u Aquatiki

“Ovime želimo djecu staviti u prvi plan, te im približiti doživljaj tajanstvenog slatkovodnog svijeta. Nastojimo ih educirati o važnosti očuvanja prirode i rijeka te im pokazati kako su nam iznimno važni kao jedni od naših najbrojnijih posjetitelja.” govori nam Ivana Kaleb Vuletić, Voditeljica službe za marketing.

Ova akcija se odnosi isključivo na individualne posjete (ne grupne rezervacije) dana 20. studenog 2017. Odrasli u pratnji plaćaju po cjeniku, a radno vrijeme akvarija je od 10-18h.

Svjetski dan djece u Aquatici

Podsjetimo se da je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 20. studenoga 1959. godine usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, a 1989. godine Konvenciju o pravima djeteta.

Obilježavanjem ovog dana se žele podsjetiti institucije, udruge koje se bave ljudskim pravima i slobodama na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava jer su ona temelj izgradnje naprednog društva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here