Barcelona je jedna od onih destinacija koje nude zaista ponešto za svakoga! Za one koji ne znaju, Barcelona je glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije, a smještena je na Sredozemnom moru, u blizini francuske granice.

Barcelona je, nakon Pariza, Londona i Rima, četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj. Nije teško zaključiti zašto. Ovo je grad prepun povijesnih i kulturnih atrakcija, predivnih plaža koje vrve turistima, a tu su i brojne turističke atrakcije kao što je srednjovjekovna jezgra grada ili neko od brojnih  djela Antonija Gaudíja, poznatog španjolskog arhitekta.

Najpoznatijevo Gaudijevo djelo je svakako katedrala Sagrada Familia o kojoj smo već pisali, a koja je u izgradnji još od davne 1882. godine.

Središte novog grada je trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Na gornjem dijelu avenije Avinguda Diagonal je trgovačko središte grada. Barcelona ima 4,5 km plaža od kojih je najstarija i najveća Barceloneta duljine 1,100 m. Barcelona ima 68 parkova od kojih 12 povijesnih, 5 botaničkih, 6 šumskih i 45 gradskih.

Do Barcelone već za 392 kune

AKo želite posjetiti ovaj Sredozemni biser Španjolske, preporučujemo vam da svoj let rezervirate iz Venecije gdje su karte u prodaji već od 392 kune po osobi. Cijena se odnosi na karte na određene datume u travnju te uključuju zrakoplovne pristojbe i  unos čak dva komada ručne prtljage! Jeeeej, hvala Ryan Air  <3

Ako želite putovati Iz Splita, svoju kartu možete rezervirati putem Vueling Airlines zrakoplovne kompanije, a platiti ćete ju već od 999kn po osobi. Spomenuta cijena uključuje zrakoplovne pristojbe i ručnu prtljagu.

Foto: SBA73 / Flickr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here