Foto: Nathan Meijer / Flickr

Ostao sam u šoku kad sam neki dan na email dobio poruku od frenda o jednom novom rezervacijskom portalu koji nudi smještaj potpuno besplatno! Naravno, vrag mi nije dao mira i otišao sam malo na stranicu, kad ono – fakat je smještaj besplatan! Ok, pa na koju foru pitam se ja… I tako ni dva ni tri, i napravi si Saša svoj profil na stranici.

Kako to da je besplatno?

Hm, ok tu je caka. Smještaj nije besplatan, ali s druge strane vi ga ne plaćate! Pa kako? Lijepo. Jeste čuli onu staru “ako nemaš pare, budeš pral posudu”. E, to je filozofija iza ovog portala imena Worldpacker.com koji ima jedan potpuno novi i inovativni pristup tržištu. Ja sam oduševljen. Zovem okolo ekipu i ne vjerujem.

Worldpackers

Mislim, da malo pojasnim, nije samo da možeš prat suđe, ima tu svakakvih drugih poslova koje možeš raditi, a upravo one za koje si ti dobar možeš unaprijed definirati u svom profilu. Svaka od kategorija (FB Management, pranje, kuhanje, održavanje vrta, konobarenje, kuhanje, itd., ima tri stupnja prema kojima možeš rangirati svoju vještinu (Ekspert, malo iskustva i bez iskustva, ali spreman za učenje). Znači, i ako nemaš neki skill, možeš ga naučiti!

worldpackers2

Stranica sama po sebi je pregledna, a smještaj možete pretraživati po državama, ali i po vještinama u kojima ste dobri. Nikad ne znate gdje se nalazi hotel koji će vam ponuditi gratis smještaj, a vi njemu za uzvrat naslikati neku cool fotku za zid!

Bilo kako bilo, ja nisam još rezervirao svoju sobu, no ne sumnjam da ću isprobati kako ova stranica funkcionira u praksi!

www.worldpackers.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here