Adventura 2017. četvrta je po redu omiljena šibenska manifestacija prepoznata i na nacionalnoj razini. I dalje pod imperativom ekološke osviještenosti, jedini je plastic-free advent u Hrvatskoj. Ove godine započet će na blagdan sv. Nikole paljenjem lampica u perivoju Roberta Visianija. Osim parka, ove će godine Adventura osvijetliti i druge dijelove grada. Provjerite program i vidimo se na Adventuri!

adventura

Što donosi ovogodišnja Adventura?

Grad tvrđava adventske će svijeće upaliti na najstarijoj od svojih fortica. Šibenik će tako dobiti, ako ne najveći, onda sigurno najstariji adventski vijenac – Tvrđavu sv. Mihovila. Posljednja svijeća na posljednju nedjelju došašća zasjat će upravo na Badnjak, i to s mjesta na kojem je 1066. godine priča o Šibeniku i započela.

Magical Christmas – Šibenik

Magical Christmas :-)Prisjećamo se prošlogodišnje čarolije <3

Posted by Visit Šibenik on Freitag, 2. Dezember 2016

Na ovogodišnjoj ćete Adventuri imati prilike vidjeti proizvode i usluge 24 najbolja izlagača, i to u produljenom radnom vremenu. Adventske kućice možete posjetiti svakoga dana od 10 ujutro do 23 sata, a vikendom i dulje, do 1 sat u noći.

Mnoštvo različitih glazbenih sadržaja

Glazbeni program Adventure na Kraljevu dvoru otvara daleko poznati TBF. UZ TBF, u prosincu vas zabavljaju i Mayales, Detour, Opća Opasnost, Auguste, Mnogi Drugi… Nije to sve, jer su strateški raspoređene i domaće snage. Tako će na Silvestarsko jutro zabavu prirediti grupa Bagatin, na Badnje Feniksi, dok je ove godine doček šibenskih studenata u zadatku The Living rooma.

Adventura 2017. će se zaključiti prvim danom Nove godine s Nenom Belanom i Fiumensima. Osim živih svirki očekuju vas iznenađenja iz ”kuhinje” Adventurinog DJ dvojca, Kristića i Živkovića, odnosno Kraljeve straže. Ne brinite, gastro specijaliteti neće izostati. Kuhati, odnosno frigati će se i na sada već tradicionalnoj Freetuladi u parku na blagdan Osmina.

Pregledajte prošlogodišnju galeriju fotografija!

Pri kreiranju sadrža uvijek se ide za tim da se zadovolji što više različitih interesnih skupina. Tako će se, osim glazbenog programa na Kraljevu dvoru posebna pozornost posvetiti programima za djecu – Adventurici, koja će svakodnevnim, posebno osmišljenim sadržajima animirati najmlađe sugrađane. Adventurica će se održavati od ponedjelja do petka u terminu od 17:00 do 19:00 sati, a vikendom od 11:00 do 13:00 sati te od 18:00 do 20:00 sati.

Lanjski Advent privukao je više od 50.000 ljudi i spriječio da 90.000 komada jednokratne plastične ambalaže završi u smeću. Okitio je grad tisućama lampica, osvijetlio nebo s 950 lampiona, po svaku za jednu godinu grada i s više od 15 glazbenih programa priuštio nam je Adventuru za pamćenje, a ne sumnjamo da će takva biti i ova!

Dolazi i Sveti Nikola…

Budući da Adventuru otvaramo na dan zaštitnika djece, posebno nas veseli što će ju otvoriti vrtićke skupine Balarin i Crvčak. Na blagdan sv. Nikole za posjetitelje će se otvoriti i klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića, koje će, kao i dosadašnjih godina, biti pod pokroviteljstvom Gradskog parkinga. Osim Adventure, valja napomenuti kako se bogat program sprema i u sklopu Božićnih čarolija koje će 25. godinu za redom blagdanski duh proširiti i izvan užeg gradskog područja.

adventura

Poseban doček Nove godine! OPET je najbolji provod u Šibeniku!

Od tog hladnog dočeka 2015. godine, kad smo se s Dubiozom prvi put sreli, a i rastali, momci iz bosanskohercegovačke ska/reggae/punck/rock atrakcije izdali su dva iznimno uspješna albuma, odradili turneju po Europi, gostovali na poznatim glazbenim festivalima i na kraju – nedavno trijumfirali u Areni Zagreb pred čak sedamnaest tisuća posjetitelja od kojih su svi složni – Dubioza Kolektiv nikad nije bila jača!

Takva Dubioza vraća se u Šibenik, samo ovoga puta, umjesto u Dolac – direktno na Poljanu koju će, posljednji put prije no što promjeni svoju vizuru, dupkom napuniti. I stoga je odgovor na: Opet Dubioza? – Da, opet Dubioza. Doduše, još bolja Dubioza u još boljem Šibeniku. Jedino što je od 2015. ostalo isto jest činjenica da Šibenik OPET ima najbolji doček u Hrvatskoj :)

Ne zaboravimo napomenuti da će još jedan detalj ostati isti.. kao predgrupa nastupa Elemental.

Sami Doček Nove godine, kao i Adventura postaju prepoznatljivi šibenski brend, a kao i prošle godine, na Badnjak će u zrak biti puštene tisuće lampiona, a zarada od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Tekst i fotografije: PR, Turistička zajednica Grada Šibenika

Pratite sve informacije o događaju na Facebook stranici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here