Svi koji su barem jednom bili u Londonu znaju kako je London Town jedna četvrt koju jednostavno morate posjetiti ako volite dobru glazbu, odličan shopping, vintage garderobu i internacionalnu kuhinju.

London Town je po statistikama među TOP 5 atrakcija Londona s preko 100 tisuća posjetitelja svakog vikenda!

Ovaj londonski kvart postoji još od 1790tih godina, no intenzivnije se počinje razvijati tek kasnije, poboljšanjem željezničke infrastrukture koja je Camden povezala s centrom Londona. Danas je Camden Town poznat prvenstveno među mladima, a sve zahvaljujući brojnim tržnicama na otvorenome, izvrsnim pubovima u kojima se nerijetko organiziraju žive svirke i zbog dobre hrane koja je dostupna na svakom koraku. Upravo je u ovom kvartu živjela poznata pjevačica Amy Winehouse, a njena kuća danas je na meti brojnih obožavatelja koji ciljano zbog nje ovdje i dolaze.

Camden Town - London - Vikend Manijaci (4)

Kako do Camdena?

Camden Town ima dvije stanice podzemne željeznice (takozvani “The Tube”), a to su Camden Town Tube i Chalk Farm Tube stanica, a tu je i nekoliko autobusnih stanica. Savjet je da odaberete podzemnu zato što ćete stići mnogo brže nego da idete autobusom.

Ako putujete u London na više dana, svakako razmislite o kupnji svoje Visitor Oyster kartice unaprijed, jer ćete tako moći koristiti javni prijevoz u neograničenim količinama za autobus, podzemnu i vlakove, unutar odabranih zona. Camden Town i Chalk Farm stanice se nalaze unutar 2. zone.

Što raditi na Camdenu?

Camden je svojevrsni labirint tržnica na otvorenome, a roba u ponudi je zaista raznovrsna. Ako volite umjetnine, stare knjige, nakit i odjeću svakako posjetite “Camden Lock Market“, a preferirate li neobične predmete i garderobu u svim stilovima ovdje je “Camden Lock Village” najbolji odabir. Garderobu također možete kupiti i na “Camden Marketu” (Buck Street), a ako dolazite u Camden Town u potrazi za voćem ili cipelama tu je najbolji odabir “Inverness Street Market“. Svakako posjetite i “Stables Market” na kojemu ćete pronaći brojne dućane s opremom za dom, ali i antikvitete.

Camden Town - London - Vikend Manijaci (1)

Hrana

Ako ćete igdje pronaći sve nacionalne kuhinje svijeta, to je onda Camden Town. Bilo da želite jesti s ulice ili sjesti u neki od restorana, ovdje su vam sve opcije otvorene. Naručite jedan od boljih burgera u kvartu u burgeraju “Haché” ili degustirajte jedan od specijaliteta azijske kuhinje u “Gilgameshu”. Ukoliko ste ljubitelj afričkih delicija, “Shaka Zulu” je i više nego dobar odabir posebice ako volite objedovati uz živu glazbu i ples.

Od barova je po nama najbolji onaj škotski, imena “BrewDog“, a valja posjetiti i “Dublin Casle” na Parkwayu ili “The World’s End” odmah nasuprot Camden Town podzemne stanice (Nothen Line).

Camden Town - London - Vikend Manijaci (3)

Dodatne aktivnosti

Osim što je prava shopping destinacija, Camden Town je dom i izvrsnim galerijama i muzejima. Ako imate viška vremena svakako vrijedi posjetiti galeriju “The Cob“, a želite li se upoznati sa životom Židova, tada je “Jewish Museum” pravi odabir.

Spavajte u Camdenu

Iako ima mnogo hotela i hostela, naša preporuka je svakako “Smart Camden Inn Hostel” ako ste na budžetu, a dobar odabir su “Camden Lock Hotel” i “ST Christopher’s Inn Hostel.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here