Želite provesti tri nezaboravna dana i posjetiti neke od najstarijih atrakcija na svijetu? Posjetite Eilat, najjužniji grad Izraela. Smješten između Egipatskog sela Taba i Jordanskog grada Akaba, Eilat se nalazi na sjeveru Akapskog zaljeva te ima izlaz na Crveno more. Naziv je dobio po Biblijskom Elatu, koji se nalazi u modernom gradu Akaba. Eilat ima razne atrakcije, kao što su podmorski koraljni opservatorij, koraljni rezervat koji je najsjeverniji koraljni greben na svijetu, IMAX dvoranu i ustanove za ronjenje. Osim Egipta i Jordana, sa Eilata se može vidjeti i Saudijska Arabija.

Eilat se spominje kao jedno od mjesta gdje su stali djeca Izrale nakon Egzodusa iz Egipta. Nastanjen je već od 10. stoljeća pr. Kr.. Kralj David se spominje kako je osvojio Edom i Eilat također. Kralj Salomon ga je koristio kao luku, ako i kasnije Rimljani i Bizant. 1116. je grad osvojen od Križara, a 1167. od Saladina. Od Ilata možete lako posjetiti i Jeruzalem koji je udaljen svega 350 kilometara, što je oko 4 sata lagane vožnje autobusom. 

Ako planirate svoje putovanje do Izraela, trenutno u ponudi imate jeftine letove iz Budimpešte i to po cijeni već od 296kn za povratni let sa uključenim svim taksama i prtljagom po osobi.

Datumi putovanja: 20.1. – 23.1. 2016. – rezerviraj ovdje

Cijena leta po osobi: 296 kn (40€)

Cijena uključuje:

  • Povratnu avio kartu od Budimpešte do Eilata
  • jedan komad prtljage do 10kg veličine 55cm x 40cm x 20cm,
  • 1 manji komad prtljage veličine 35 x 20 x 20 cm
  • Sve zrakoplovne pristojbe
Izvor: Israel Tourism
Izvor: Israel Tourism

Stranica VikendManijaci.com nije turistička agencija niti organizator putovanja. Putem ove stranice Manijaci će vas savjetovati kako do najboljih cijena na tražištu, a svoj hotel i avionsku kartu možete rezervirati direktno putem ove stranice! 

Koristite gore navedene cijene samo kao smjernicu jer cijene mogu varirati, ovisno o datumu kada rezervirate svoje putovanje! Ako u kojem slučaju za vrijeme vaše pretrage neće biti spomenute cijene, možete nam poslati na email termine kada želite putovati te ćemo vam pomoći pri pronalasku najbolje cijene!

Foto: Ton Kuper  Flickr // Jeruzalem
Foto: Ton Kuper Flickr // Jeruzalem

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here