Foto: Heribert Pohl / Flickr

Croatia Airlines u svojoj ponudi ima povoljne letove na relaciji Zagreb – München, kao i na liniji Rijeka – München. Karte možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Airlinesa, te preko web stranice CroatiaAirlines zrakoplovne kompanije što je ujedno i najpogodnija opcija jer u tom slučaju možete sami izabrati sjedalo u avionu.

Karte iz Rijeke do Münchena možete kupiti već od 110 €, te iz Zagreba  za München već od 182 € , a u tu su cijenu uključene sve dodatne pogodnosti kao što je pristojba za zračne luke, web-check-in, naknada za izdavanje zrakoplovne karte, prijevoz prtljage ukoliko zadovoljava dopuštenu težinu i dimenzije, a u ponudi je i besplatna hrana te piće.

Odlučite li se posjetiti ovaj njemački grad, Croatia Airlines je samo za vas pripremila povoljne letove iz Zagreba, a naše osoblje pobrinut će se da vam putovanje bude ugodno i da uživate u njemu.

Što obavezno posjetiti u Münchenu

Marienplatz najpoznatiji je i glavni trg Münchena, tu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat s kukavicom koja izlazi svaki dan u 11 sati. U blizini glavnog trga nalaze se gradske crkve Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), Theatinerkirche čija su dva tornja postala simbol grada i crkva sv. Petra. Ukoliko dođete u München za vrijeme božićnih blagdana na Marienplatzu će vas očarati bajkoviti božićni sajam koji svake godine okuplja sve više turista. U blizini Karlsplatza nalazi se Palača pravde i pješačka zona u kojoj se nalaze razni dućani i prodavaonice suvenirima. Na drugoj strani središta grada nalazi se muzej gdje je bila bivša rezidencija bavarske aristokracije, a zanima li vas kultura posjetite četvrt omeđenu ulicama Türkenstrasse i Luisenstrasse gdje se nalazi sedam muzeja.

Zabava i društveni život u Münchenu

Kada razgledate gradsku baštinu i muzeje, posjetite i odmorite se u jednom od prekrasnih parkova ili vrtova, a najpoznatiji su: Engleski vrt, botanički vrt München-Nymphenburg, renesansni vrtovi palače Hofgarten, ZOO Hellabrunn ili se okupajte na području uz rijeku Isar oko Njemačkog muzja što je velika atrakcija mladima. Kada ste u Münchenu obavezno posjetite Allianz Arenu i Olimpijski park, a kako se već nalazite u blizini stadiona posjetite Olympiaturm – najviši toranj u gradu. Osobiti doživljaj pružaju potoci piva koji se slijevaju niz livadu Theresienwiese tijekom Oktoberfesta, koji je prvi puta održan prije 200 godina. Noćni provodi najbolji su u klubovima P1, M-Park, Nachtwerk, Backstage ili Parkcafé. Za prijevoz po gradu na raspolaganju je MVG podzemna, autobus ili tramvaj. S kupljenom jedinstvenom kartom koja vrijedi za sve oblike javnog prijevoza provirite u svaki kutak ovog prekrasnog Bavarskog grada.

Tražiš jeftini hotel? Klikni ovdje!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here