Panamura Adventure Race, odnosno Panamura je brdsko-biciklistička (MTB) utrka kroz Međimurje podjednako namijenjena za rekreativce i profesionalce.
 

Panamura Adventure Race

 
23. rujna iz Nedelišća ispred Nacionalnog gimnastičkog centra Aton će startati nekoliko stotina biciklista na premijernom izdanju Panamure i zaputit se kroz šume, vinograde, polja i preko cesta do Mađerkinog brega. S najpoznatijeg međimurskog brega spuštamo se  Muri, pa uz pješčane sprudove ove neukroćene rijeke prema Murskom Središću. Iz najsjevernijeg hrvatskog grada jurimo natrag prema Nedelišću kroz vinograde i šume i dolazimo na biciklistički festival u Atonu i na prostorima Mesapa. 
 
Panamura Adventure Race
 
Panamura Adventure Race organizira Međimurski biciklistički klub Mura uz Turističku zajednicu Međimurja. Na preko 76 kilometara staze smjestili smo dvije službene zone okrijepe, nekoliko neslužbenih, brdski cilj, prolazni sprinterski cilj uz Muru, ali i nekoliko zahtjevnih i zanimljivih, dosad neistraženih, puteva i staza. 
 
Panamura nije samo utrka već i ulaganje u budućnost i turizam. Međimurje već godinama slovi kao županija i lokacija s najviše ulaganja u cikloturizam, od razvoja hotelskog smještaja, privatnog i apartmanskog, sve do trasiranja i razvoja staza, puteva i biciklističkih cesta. 
 
Ulaganjem u cikloturizam Međimurje se postavlja na kartu kao zanimljiva destinacija za tranzitne turiste prema Jadranu, a ujedno i privlači nove goste i daje novi sadržaj. Biciklijade, biciklistički maratoni, staze i događaji samo su dio infrastrukture i sadržaja koje svaki cikloturist traži.
 
Uz klasičan MTB maraton koji dozvoljava nastup sa MTB biciklima veličine kotača 26″, 28″ ili 29″, Panamura uvodi i novost. Paralelno s biciklistima natjecat će se i e-Bike biciklisti na biciklima tipa “pedalec” koji potpomažu vozaču, naravno u vlastitoj kategoriji. E-Bike tipovi bicikala, kao i turizam orijentiran na takav tip vozila na mala vrata ulazi na turističko tržište europe, ali zasigurno će biti važan faktor u odabiru destinacije budućih cikloturista.
 
Od Nedelišća do Štrigove, uz Muru od Sv. Martina do Murskog Središća, kroz vinograde i šume, Panamura maraton poziva bicikliste amatere, rekreativce, profesionalce da stisnu po pedali i iskuse ovaj profesionalno organizirani maraton i vide i sami kakvi su im limiti.
 
Panamura Adventure Race
Ulaznice u ograničenim količinama možete kupiti putem online sustava na www.ticekt2go.hr:
MTB i E-bike ulaznice iznose 100kn
E-bike ulaznice s najmom bicikla iznose 150kn i limitirane su na 20 komada.
 
Vidimo se 23. rujna u Nedelišću na prvoj Panamura MTB utrci! 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here