Naveliko upotrebljavana riječ „spa“ koristi se kako bismo označili mjesto u kojem se možete opustiti i relaksirati svoje tijelo, i um. Sama riječ „spa“ dolazi od latinske fraze „sanitas per acqua“ što bi značilo zdravlje kroz vodu.

Car Marko Aurelije dao je izgraditi prvu termalnu kupku u Mađarskoj prije više od 2000 godina, a u 16. stoljeću Otomanski Paše u Budimu izgradili su veličanstvene hamame koji su i dan danas u funkciji.

Budapest

Stoljećima su se Mađari „slijevali“ u Budimpeštu, službeni međunarodni SPA grad, kako bi uživali u ovoj rimsko-otomanskoj ostavštini. Budimpešta je poznata po tome da ima najviše termalnih izvora nego bilo gdje na svijetu. Razlog tome je tanka zemljina kora pa voda može probijati na površinu. Dovod topline od sunca je veći na takvim mjestima, pa se mineralima bogate stijene lakše mogu otapati u vodi. Danas je termalna voda „drugi dom“ Mađarima, a liječnici svakom od svojih pacijenata preporučuju odlazak u jedan od SPA centara.

Iz entuzijastične spa kulture ističe se Omorovicza, svjetska mreža spa centara, koji koriste ljekovite vode mađarskih termomineralnih izvora sa impresivnim rezultatima. Sam brend rođen je kada je amerikanku Margaret Dickerson u Budimpeštu doveo mladi Mađarski plemić Stephen de Heinreich de Omorovicza. Par je ostao toliko očaran učinkom na koži mineralima bogatom vodom, te su odlučili pokrenuti istraživanje kako minerali iz termomineralnih voda utječu na kolagen i elastičnost kože te kako pomažu u liječenju kožnih bolesti. Sva svoj istraživanja stavili su u obiteljski posao pod nazivom Omorovicza.

Photo: www.omorovicza.com
Photo: www.omorovicza.com

Uz pomoć Nobelovca spojili su blagodati ljekovitog blata i vode sa posljednjim istraživanjima u kozmetici. Rezultat toga je široki spektar proizvoda koji koži daju mjerljive anti age rezultate i sjaj na koži. Najbolje mjesto na kojem možete istražiti te učinke je „Omorovicza spa i boutique“ elegantan hotel koji se nalazi na aveniji Andrassy. Ovdje možete isprobati tretmane kao što je ležanje na toplim vodenim krevetima tijekom kojeg će vas terapeut izmasirati, napraviti vam piling kože i dovesti je do savršenstva.

Želite saznavi više? Kliknite ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here