Deset najboljih šibenskih restorana i konoba uključilo se u ovogodišnji program, te će za vrijeme Festivala  posluživati lokalna mediteranska jela i vina po prigodnim cijenama. Prepoznat ćete ih po plavo-bijelim balonima s oznakama Taste the Mediterranean.

U 4 festivalska dana, u Šibeniku će se održati mnoštvo zanimljivih radionica, kulinarskih i slastičarskih prezentacija otvorenih široj publici, ali i profesionalnim kuharima, ugostiteljima i učenicima TUŠ-a. Novo kultno mjesto, bio-bistro SHE i cafe bar Moderato Cantabile ugostit će većinu festivalskih aktivnosti.

Chef Masterclass Rovinj 2017 - web-126

U želji da se spoje užitak gastronomije i nautika, Festival se proširio na nekoliko iznimnih lokacija. Tako će se u Marini Betina, u petak 2. lipnja, održati jedinstvena mediteranska večera: spoj francuske i istarske kuhinje, u izvedbi dvije velike dame gastronomije: parižanke Flore Mikula i zagrebačke Istranke Vesne Miletić. Flora Mikula jedna je od 4 najboljih žena chefa u Francuskoj. „Mali od kužine“ bit će stari prijatelj Festivala Okusi Mediteran“, chef francuske diplomacije, Olivier Grouard koji se iz ljubavi prema našoj zemlji nedavno preselio u Hrvatsku.

Chef Masterclass Rovinj 2017 - web-147

Ovogodišnja ekskluzivna večera Michelinovih chefova na programu je u subotu 3. lipnja,  u restoranu Mediteran, u Primoštenu, gdje će masterchef Pero Savanović biti domaćin chefu Lionelu Levy (1 Michelin *) i njegovom mladom slastičaru Yoanu Dessarzin, iz Marseillea. Vrhunski doživljaj upotpunit će japanski chef Ippei Uemura, kojega je poznati gastronomski vodič Gault & Millau proglasio mladim talentom 2017. godine.

Prava morska gourmet ruta je izlet na Kornate, u nedjelju 4. lipnja, te ručak u Konobi Opat, kod briljantnog chefa Ante Božikova. Mjesta su ograničena pa je večere i izlet potrebno rezervirati putem web stranice www.tastethemediterranean.eu

Nije to sve. Prvoga dana Festivala, u Manastiru Krka, u NP Krka, slavna WSET sommelierka Mira Šemić vodit će vas kroz degustaciju vrhunskih vina, a u petak će se na Roškom slapu održati cooking show već spomenutog majstora japanske kuhinje, chefa Ippeia Uemure.

Chef Masterclass Rovinj 2017 - web-157

U Šibenik se vraća i belgijska dizajnerica Kunty Moureau, autorica projekta Belgian Food Mood, koja će predstaviti chefa Jeremyja Girvana. Jeremy će u subotu navečer pripremati zelene zalogaje u bistrou SHE.

Za detaljan program festivala posjetite www.tastethemediterranean.eu

ScreenHunter_01 Jun. 15 14.22

Logo Sibensko kninska Logo Croatia

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here