5 Quito u Ecuadoru

Quito je zasigurno grad koji zaslužuje svoje mjesto na ovom popisu. Osnovali su ga Španjolci 1534. godine na mjestu starijeg Inka naselja Inga. Stara gradska jezgra izgrađena je u kolonijalnom stilu zbog koje je Quito, zajedno s Krakovom, bio prvi grad koji je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Amerikama još 1978. godine

4 Guanajuato u Meksiku

Ovaj grad se nalazi u istoimenoj pokrajini, u samom središtu Meksika. Guanajuanto je jedna od prvih španjolskih kolonija naseljena 1520-ih zbog bogatih nalazišta srebra. U gradu se svake godine održava veliki “Internacionalni festival Cervantino”, posvećen Cervantesu, a na kojemu sudjeluju izvođači iz cijelog svijeta.

3 Havana u Kubi

View this post on Instagram

📍 Havana , Cuba 🇨🇺 📷: @nurielmolcho

A post shared by Simply Cities (@simplycities) on

Havana je tradicionalno bila poznata kao turistički centar svjetskog glasa, mjesto bogatog kulturno-povijesno-arhitektonskog nasljeđa i po tradicionalnoj proizvodnji duhanskih proizvoda i alkoholnih pića. I danas je po tome poznata te su upravo ove nabrojene stvari razlog zašto milijuna turista putuje u Havanu.

2 Antigua u Gvatemali

Antigua Guatemala je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Amerikama 1979. godine kao “jedinstveni španjolski kolonijalni grad sagrađen u renesansnom planu pravilne mreže ulica i idućih 300 godina ispunjen baroknim građevinama” s jasnim utjecajem španjolske i mudéjar umjetnosti. Ako idete u Antiguu, svakako naručite šalicu domaće kave i isprobajte kockicu (ili njih 35) lokalno proizvedene čokolade.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here