Kako ovo pišem, bliži se 2015. godina, godina koju ću pamtiti po brojnim putovanjima (nadam se). Za sebe ne mislim da sam star, no u protekle sam dvije godine skužio da se moje navike pri putovanjima mijenjaju, te da sada sve više i više stavljam udobnost ispred cijene.

Prije 5 godina znao sam otići negdje, potražiti prvi hostel i uopće ne razmišljati gdje ću spavati, bitno je da se prespava, dok danas nekako preferiram odabrati smještaj gdje znam da ću imati udobnost, mir i vlastitu kupaonicu, a još da je soba s pogledom – prodano!

Sjećam se kad sam s Emom (cura s kojom putujem kroz život još od pelena; do prije godine dana živjela je 3 kata iznad mene) bio u Londonu i spavali smo u hostelu s čak njih 19 u sobi. Ukupno s nama bilo nas je 21! Pa dajte zamislite svo to silno hrkanje u pola noći.

host1.jpg-682x1024

Meni je dan danas žao Eme jer je jadna bila smješten na trećem katu (kreveti su bili svi na 3 kata), a iznad nje se nalazio svjetlo od  sobe. Grozno. No u tom trenutno jedan obični ručnik je riješio problem. Ema je spavala s ručnikom preko glave, a moram priznati da ni meni nije bilo lakše, iako sam bio na prvom katu. Ja sam imao problem što sam previsok. Da, iako glupo zvuči, kreveti su bili duljine 1,80 cm, dok sam ja par centimetara dulji. Eto, preživio sam.

Tek danas vidim koliko znam komplicirati oko pojedinih stvari, a pogotovo oko smještaja. Pri zadnjem putovanju sobu sam tražio čak 8 sati, a od te silne potrage na kraju ništa ni nisam rezervirao, jer u tom trenutku ni jedan moj kriterij nije bio zadovoljen.

Nema parkinga, nema late check-ina, nema pogled, nema prozore (da i takve sobe hoteli iznajmljuju), nema WIFI (iako mi ne treba), nema doručak, i tako u nedogled. Najgore je to što sam uspio pronaći nekoliko hotela koji su zadovoljili sve kriterije, no po slikama jednostavno nisu bili lijepi. Da se razumijemo, bili su s 4 zvjezdice, i prije pet godina bi vjerojatno ubio da u njima spavam, a sad – postao sam princeza ili jednostavno odrastam!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here