Valentinovo – dan svih zaljubljenih, idealna je prilika da svoju bolju polovicu odvedete na neko čarobno mjesto. Otkrijte top 5 destinacija za romantičan “weekend escape” i istražite kamo za valentinovo!

Pariz, Francuska

TEst
TEst

Witty Woddy Allen jednom je otkrio tajnu: “Ukoliko niste bili poljubljeni tokom jednog od kišnih pariških poslijepodneva, niste bili poljubljeni nikada.”. Dragi romantičari, spakirajte kofer i posjetite jedan od najromantičnijih gradova na svijetu – Pariz, kako bi doživjeli poljubac svojeg života. Francuska prijestolnica biti će najbolji odabir za ovo Valentinovo. Prošećite njegovim tihim uličicama, zaželite želju na vrhu Eiffelovog tornja i okusite intiman doručak u jednom od poetičkih kafića na Montmartreu iduće jutro. Vjerujte nam, ona će to pamtiti!

Verona, Italija


“Ovo je mučenje, a ne milost. Raj je ovdje gdje Julija živi”, riječi su Williama Shakespearea. Bard od Avona znala je kako su sve djevojke, barem jednom, sanjale da postanu Julija. Iako tužna i tragična priča, Romeo i Julia savršeni su primjer najstrastvenijih ljubavnika svih vremena. Odvedite svoju djevojku na mjesto gdje je Romeo prvi puta izjavio svoju ljubav Juliji – poznatu Julijinu kuću u Veroni. Mjesto odiše romantikom i duhom, a prema vjerovanjima pomaže zaljubljenim srcima da nikad ne prestanu kucati.

Prag, Češka

Prag je izuzetno udoban grad koji pruža iznimnu dobrodošlicu. Autentična i povijesna strana grada u Pragu se odlično spaja s novim i modernim dijelovima. To je jedno od onih mjesta gdje možete šetati cijeli dan i istraživati nova mjesta. Cijelo središte grada odiše riječima ljubavi. Dok ste u Pragu, svakako posjetite i Karlov most – most poljubaca. Kažu da ukoliko pređete most ili se na njemu poljubite, da ćete biti zaljubljeni zauvijek. Slatko, zar ne?

Barcelona, Španjolska


Barcelona je još jedno romantično mjesto idealno za romantičan odmor na Valentinovo. Bizarna Gaudijeva arhitektura, boutique hoteli, odlična španjolska gastronomija i vina zasigurno će unijeti dašak romantike vašem odmoru. Ovaj grad morate shvatiti osobno, jer upravo vas dvoje činite dobar par, no Barcelona je ta koja će donijeti malo začina i intrige u vaš ljubavni život.

Venecija, Italija


Venecija – vatrena zavodnica svega 4 sata udaljena od Zagreba, u samo nekoliko dana osigurati će vam odličan odmor. Počnite svoje razgledavanje na Markovom trgu (Piazza San Marco) – jedinom trgu u Veneciji. U Veneciji nećete čuti buku gradske vreve jer u njenom centru nema automobila. Njeni kanali ostali su isti, netaknuti stoljećima, a ukoliko idete u njihovo razgledavanje svakako posjetite najveći od njih – Grand Canal. Priuštite si vožnju gondolom koja će vas odvesti u samo srce grada. Što može biti romantičnije od vožnje gondolom po starim, predivnim kanalima Venecije?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here