Već stoljećima zaljubljenici u prirodu provode ljeto u Ozlju – uz smaragdnu rijeku Kupu, uživajući u plodovima prirode i tradicionalnoj domaćoj kuhinji.

Brojni vikend-gosti i izletnici iz inozemstva oduševljeno otkrivaju bisere rasute po obroncima Žumberačkog gorja, na obalama i meandrima Kupe uspostavljaju kontakt s prirodom. Bogata ribom i idealna za ljetno osvježenje, rijeka Kupa je dovoljan razlog za posjetu Ozlju, kao početak i kraj svih istraživanja.

Bogata kulturna baština, biseri sakralne baštine kontinentalne Hrvatske, uz impresivni Stari grad ponosno svjedoče o važnosti ovog kraja, ne samo za Hrvatsku. Od vremena Zrinskih i Frankopana u ovom kraju su živjeli važni umjetnici i političari, od Slave Raškaj do Jurja Križanića.

Aktivan odmor, biciklističke staze za one koji vole izazove ali i za obitelji s djecom, sve veći broj zaljubljenika u planinsko trčanje, ali i hodača iz svih krajeva koji upoznaju ozaljske znamenitosti na najbolji mogući način – uživo, u izravnom kontaktu s prirodom i stanovnicima ovog pitomog kraja. Upoznajte Ozalj ljeti, na Kupalištu s Pogledom.  

U okviru RUMOBIL projekta, u suradnji s HŽ Putnički prijevoz d.o.o. u Ozalj će doći izletnički vlakovi iz Zagreba, tematski povezanih sa manifestacijama u Ozlju i okolici. U srpnju dolaze subotom – 08.07./15.07./22.07./29.07. – Savjetujemo vam da svoje karte rezervirate na vrijeme jer prva dva vlaka su bila rasprodana!!


Logo Croatia
logo

Naslovna fotografija: Sana Vitas

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here