Ljeto u Karlovcu vas zove, a pozivamo vas i mi. Sigurno vas je već velika većina na godišnjem odmoru. Ako niste fizički, u mislima sigurno jeste. No, imamo rješenje za sve vas koji brinete kako provesti slobodne dane ako ne putujete na more. Nije to sve. Pregršt događanja popunit će vaš plan čak i kad se vratite s mora, stoga pročitajte članak i odaberite nešto za sebe.

Rekreativne i edukativne aktivnosti, filmovi, festivali, kupanje…nema čega nema. Otvorite kalendar na mobitelu i krenite zapisivati termine događanja. Još bolje, spremite ovaj članak i uživajte u Ljetu u Karlovcu. No, krenimo s čitanjem.

Ljeto u Karlovcu zove na druženje i zabavu

Iako je proslava 439. rođendana dragog nam Karlovca završila, to ne znači da Karlovac trebate smetnuti s uma i nastaviti ljetno planiranje za druge krajeve Hrvatske. Od događanja izdvojili smo etno jazz festival, riječno kino ali i zabavno – edukativne aktivnosti. 

Međunarodni etno jazz festival – 20. – 22. 7. 2018.

Svi ljubitelji jazz glazbe spojene s jazz tonovima pozivamo da se nam od 20. – 22. srpnja pridruže na Međunarodnom etno jazz festivalu Karlovac koji će se održati u zaista bajkovitom ambijentu dvorca Starog grada Dubovca. Ovo je već 12. festival po redu, a ove će godine ugostiti poznatog Renaud Garcia-Fonsa.

Ljeto u Karlovcu
12. Međunarodni etno jazz festival

Ljubitelji etno glazbe doći će na svoje. 20. srpnja u 21. sat kada nastupa Astrid Kuljanić & Transatlantic Exploration Company. Dođite i zaputite se u neki imaginaran svijet slušajući debitantski album “Riva” koji je izdan za newyorški label One Trick Dog Records. Za zagrijavanje kliknite na link u nastavku i uživajte u glazbi.

Svoje će glazbene vještine pokazati i Zvjezdan Ružić Sextet koji će u šesteročlanom sastavu pod vodstvom Zvjezdana Ružića, jazz pijanista iz Rijeke svima prisutnima priuštiti nezaboravan doživljaj. Dovoljno je reći da je dobitnik dva Porina, a zašto možete saznati 21. srpnja u 21. sat.

Ljeto u Karlovcu
12. međunarodni jazz festival

Ljeto u Karlovcu uz Aquatiku i Chill Out Friday – 20. 7. – 17. 8. 2018.

Glazba, glazba i samo glazba. Još kad je spojimo s jednom od najvećih Karlovačkih inovativnih turističkih atrakcija – Aquatike, zabava je zagarantirana. Pozivamo vas da nam se svakog petka od 20. srpnja pa sve do 17. kolovoza pridružite od 20 sati i uživate s nama na Aquatika Chill Out Friday partiju. Prvog petka zabavljamo se na TOMISLAV GOLUBAN BLUES SOUNDS, a 27. srpnja uživamo na SALSA DANCE PARTIJU. Prvog petka u kolovozu plešemo na BLACK AND WHITE SUMMER PARTY, 10. kolovoza ritmu se prepuštamo na DJ IVKA SUMMER CHILL partiju, dok ćemo dance sezonu zaključiti 17. kolovoza na DJ YVANN CHILL OUT SESSIONU. Svi događaji su besplatni, stoga sve vidimo u što većem broju.

Nemojte zaboraviti posjetiti i Aquatiku, prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Više informacija pronađite ovdje.

Ljeto u Karlovcu
Aquatika Chill Out Friday

Ljeto u Karlovcu uz Riječno kino – 14. 7. – 13. 8. 2018.

Gledanje filmova iz luftića? Može! Znamo, ljeto u Karlovcu ne prolazi bez uživanja u dobrim filmovima. Tako Kinoklub Karlovac ove godine uz sam Karlovac organizira prikazivanje besplatnih filmova pod nazivom Riječno kino i u Duga Resi, Ogulinu, Kamanju, Bariloviću, Lasinji, Ozlju, ali i po prvi puta kod Spomenika na Petrovoj Gori. Djeca mogu uživati u Duga Resi, Slunju i Karlovcu.

Raspored projekcija: 

KARLOVAC Foginovo kupalište 
14.7. subota
21:00 KINKI, karlovačko izdanje najjačeg kviza ikad
00:00 Obdukcija Jane Doe Usuđujete li se saznati zastrašujuće tajne iza netaknute ljepote?
18.7. srijeda
21:30 Comic Sans Smiješni font koji krije smiješnu priču o očevima i sinovima na putu do (ne)zrelosti!
21.7. subota
21:30 Scream for Me Sarajevo Priča o glazbenicima koji su riskirali svoj život za gažu i o ljudima koji su riskirali svoj život da bi ga živjeli.
22.7. nedjelja
21:30 Leptiri Urnebesna turska komedija o troje ljudi – kelebeklera!
28.7. subota
21:30 Voleći Pabla Uspon i pad kolumbijskog narko lorda Pabla Escobara.
29.7. nedjelja
21:30 Ant-Man i Wasp Pravi heroji. Ne u stvarnoj veličini.

RIJEĈNO KINO ZA DJECU 2018.
30.7. (ponedjeljak) KARLOVAC – Drveni most na Korani / kupalište “kod jablanova”
21:00 Hotel Transilvanija 3: Praznici poĉinju U trećem nastavku ovog animiranog hita pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta dok kreću na obiteljski odmor, na luksuzno krstarenje, kako bi se Drakula mogao odmoriti od pružanja odmora drugima. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju.

Više informacija pratite na FB stranici – RIJEČNO KINO!

Ljeto u Karlovcu
Riječno kino

Ljeto u Karlovcu nije ljeto bez kupanja na Foginovom

Niste doživjeli pravo ljeto ako se niste kupali na Foginovom. Mi ovdje guštamo često, a ovog ljeta pozivamo i vas da upoznate ovog dobitnika nagrade Zeleni cvijet i Turistički cvijet. Foginovo kupalište smjestilo se na rijeci Korani u samom centru Karlovca, a voda je zaista osvježavajuća.

Ljeto u Karlovcu
Foginovo kupalište

Osim što ovdje možete uživati u kupanju, možete se okušati u raznim sportovima ali i zadovoljiti svoja gladna gastronomska nepca. Ne razmišljajte, vidimo se na Foginovom!

Sve informacije o događanjima u gradu Karlovcu za vrijeme ljeta saznajte ovdje.  Zapratite profile društvenih mreža na FACEBOOKU i INSTAGRAMU, a novosti možete pratiti i na službenoj stranici Turističke zajednice grada Karlovca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here