Ako volite more, i to ono tirkizno, zelenu prirodu i po mogućnosti da ste na u nekoj državi daleko od Hrvatske, ozbiljno razmislite o ljetovanju u Grčkoj! Grčka uz Hrvatsku ima jednu od najrazvedenijih obala na svijetu, te se samim time može pohvaliti s preko oko 5.000 otoka (Hrvatska ih ima oko 1200). Iako je tek oko njih 200 naseljeno, tek su oni nebrojni koji imaju veću reputaciju od same Grčke.

Naravno, riječ je o nekim od najpoznatijim mediteranskim odredištima kao što su otoci Kos, Kreta i Mikonos. No, po čemu tu ovi otoci zapravo toliko poznati? Sva tri spomenuta otoka prate neke zajedničke karakteristije. Prva od njih je definitivno bogata povijest koja seže do antičkih vremena, druga stvar su predivne plaže, a treća, mladima najvažnija stvar su odlične zabave po pristupačnim cijenama.

Foto: Kevin Gibbons -Kos Town, Kos
Foto: Kevin Gibbons -Kos Town, Kos

Zbog svoje razvedene obale milijuni turista svake godine putuje u ovaj biser antičkog svijeta, koji osim povijest nudi i još nešto – neke od najljepših plaža svijeta!

Plaže svoju popularnost mogu zahvaliti svojim prirodnim karakteristikama, a većini plaža jedna je karakteristika veoma slična – pijesak od koje se sastoji. Danas su popularne mnoge plaže, no neke od najboljih plaža su ipak one koje privlače najviše turista, što i ne čudi jer upravo su turisti razlog zbog kojeg su one održavane i čiste.

Plaža

Najpopularnija plaža je ona imena Red Beach, u prijevodu “crvena plaža”, a koja se nalazi na otoku Santorini, poznatom po svom vulkanskom podrijetlu. Podno ovog otoka se  navodno skriva antički grad Atlantida.

Popularne su plaže i otoka Iosa. Otoka koji se smatra otokom za mlade, željne lude zabave, no koji zapravo to nije. Izvrsna plaža Milopotas je samo pet minuta skuterom izvan grada, velike površine pokrivene mekim žutim pijeskom i s mirnom, čistom vodom. Vodeni sportovi i mnoštvo diskretnih, raznolikih taverni su u susjedstvu.

17032245515_310f74e0d9_z

Tu je i plaža Psili Ammos u Serifosu koja u prijevodu znači meki, fini pijesak – dakle znate što vas na njoj očekuje, a uz nju, popularne pješčane plaže možete pronaći i na otocima kao što su Naxos, Paros i Skiathos. Skiathos je jedan od grčkih najživljih otoka, natrpan s popriličnim brojem jahti, sakrivajući velik broj hotela i vila pod borovim drvećem i uspijevajući zadržati šarm svoga starog grada, posebno kad zađe sunce i kad se ulice napune.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here