Ponukani ideologijom prehrane Jamie Olivera, odlučili smo posjetiti jedan od njegovih restorana, franšizu imena «Jamie’s Italian» u samom središtu Londona, u Covent Gardenu. Dobro svjesni činjenice kako Jamie, osim što osmišljava jelovnike, nema nikakve veze sa samim restoranom, krenuli smo u istraživanje njegovih okusa, i moram priznati nismo ostali razočarani.

Vegetarijanska krem juha od celera i češnjaka poslužena s domaćim kruhom ispod peke bila je vjerojatno najbolja juha koju sam ikad probao (a taj kruh.. mmm), dok smo se za glavno jelo odlučili za domaću tjesteninu. Gennaro’s tagliatelle bolognese od najboljeg svinjskog i goveđeg mesa, sviježih rajčica i parmezana  (zaista posebno ukusno, ovo jelo sigurno kao takvo ne možete probati nigdje drugdje) te Wild Mushroom Cesarecce, sviježa pasta u stilu naših šurlica s umakom od gljiva i vrhnja (pomalo bazno, ali vidi se da je sviježe i domaće). Jednostavno i ukusno.

jamies-italian-covent-garden-vikend-manijaci7

Ponuda je raznovrsna, a bazira se na klasičnim talijanskim specijalitetima kao što je tjestenina, pizze, salate i bruschetti. Ovdje vam neće poslužiti kupovnu tjesteninu i gotove, kupljene umake, već ćete imati prilike uživati u samostalno pripremljenoj tjestenini i umacima od najboljih namirnica te mesu kontroliranog porijekla. Ono što me se najviše dojmilo bila je dostupnost i ljubaznost osoblja. U cijelom restoranu u smjeni vjernovatno radi preko dvadesetak konobara, koji nisu samo konobari, već žive i poznaju filozofiju i zaista su dio ekipe. Često u restoranima viđam konobare koji samo dođu na posao da bi završili smjenu, no ovdje to nije slučaj. Sama činjenica da konobar samoinicijativno dolazi do stola kako bi ponudio malo «ekstra» parmezana me oduševila.

Ako putujete u London i želite bez muke uhvatiti mjesto u nekom od «Jamie’s Italian» restorana, svakako je najbolje početno odredište stranica www.jamiesitalian.com na kojoj možete rezervirati svoj stol, ali i istražiti kompletan jelovnik sa cjenikom.

Svakako istražite ponudu jela za «Jamie’s Super Lunch» koji je dostupan po cijeni od 12,95 GBP za dva slijeda ili 14,95 GBP za tri slijeda.

Iako sam restoran i nije pretjerano skup (za Britanske standarde je i jeftin), u ponudi je i «Jamie’s Super Lunch» koji po cijeni od 12,95 GBP za dva slijeda ili 14,95 GBP za tri slijeda donosi posebno pripremljena jela. Ove cijene možete uhvatiti samo do 16 sati tako da svakako svoj stol rezervirajte unaprijed preko interneta planirate li uhvatiti koji tanjur pripremljen po recepturi najpoznatijeg britanskog kuhara.

jamies-italian-covent-garden-vikend-manijaci6

Uz Jamie’s Italian, jela Jamie Olivera mogu se isprobati i u njegovim drugim restoranima i to u tradicionalnom restoranu «Barbecoa», klasičnom i elegantnom, nešto skupljem restoranu «Fifteen», «Union Jacks-u» koji na jelovniku ima nostalgične britanske klasike i u «Jamie Oliver’s DINER-u» koji poslužuje odlične burgere, hot doge, salate i shejkove.

jamies-italian-covent-garden-vikend-manijaci3

Ako imate i sami ambicije uhvatiti se kuhače, u restoranima Jamie’s Italian možete kupiti knjige poznatog kuhara, ali i njegovih kolege kuhara za svega 10 funti, dok je puna cijena istih obično i duplo skuplja.

Više informacija i rezervacije dostupne su na www.jamiesitalian.com

Jamie’s Italian – Covent Garden:
11 Upper St Martin’s Lane Covent Garden, London WC2H 9FB
Tel: +442033266390
Email: covent.host@jamiesitalian.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here