Svi ste vjerojatno čuli za Ryan Air, Wizz Air i Easy Jet, no jeste li znali da postoji Mega Bus – Low Budget autobusna kompanija? Za ovu kompaniju imam samo riječi hvale, a iako sam samo jednom imao prilike putovati ovom kompanijom, sa sigurnošću tvrdim da jedva čekam svoje iduće putovanje na koje ću upravo njihovim plavim autobusima.

Mega Bus je najveća Low Budget autobusna kompanija u Europi koja pokriva gotovo sve važnije turističke destinacije, a iako ne vozi po cijeloj Europi, autobusi Mega Busa voze po Velikoj Britaniji, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj i Njemačkoj (samo Cologne).

Cijene karata su zaista jeftine, a kreću se od 5 eura pa na dalje!. Primjerice, ako uhvatite jeftini let do Brisela (oko 240 kuna), provedete jedan dan u Briselu i dalje svoje putovanje nastavite u Pariz, vaša karta do Pariza (ako je rezervirate mjesec dana ranije) koštat će svega 12 funti po smjeru! Tako ćete za vožnju u trajanju od 8 sati platiti svega 100 kuna! To je fakat dobra cijena.

[su_pullquote]Druga dobra stvar je ta, da ako se nalazite u Parizu i želite „skoknuti“ do Londona, cijena autobusne karte iznosit će svega 18 funti![/su_pullquote]

Prvi put sam za Mega Bus čuo prije par godina kada sam u londonskoj podzemnoj vidio reklame za autobusne karte do Škotske već od jedne funte. Iako sam bio malo skeptičan te mislio kako sigurno ima nekih dodatnih troškova, moram priznati da sada, par godina nakon, na svoje prvom putovanju Mega Busom nije bilo nikakvih skrivenih troškova.

Putovao sam od Brisela do Londona i to za svega 17 funti. Karta bi bila još jeftinija da sam je rezervirao mjesec dana ranije, no ipak, 17 funti je smiješno niska cijena za ovo iskustvo. Uvijek sam sanjao o putovanju „na otok“ kopnenim i morskim putem, i konačno mi je Mega Bus ostvario ovaj san!

Istina da od umora nisam bio u stanju gledati kroz prozor te sam svaku priliku hvatao za san, no putovanje Mega Busom će mi ostati u sjećanju zauvijek, jer upravo mi je ono pružilo mogućnost da se probudim u Londonu, u 7 sati ujutro i da prva stvar koju vidim po buđenju bude upravo zgrada Parlamenta! Predivan doživljaj.

Dakle, za jeftine autobusne karte posjetite www.megabus.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here