Motovun, prekrasni gradić opasan bedemima, jedan je od simbola prekrasne Istre. Smješten iznad doline rijeke Mirne, oduševljava i mami posjetitelje neobičnošću i posebnošću; arhitekturom, kulturom i poviješću. Upravo radi očuvanja svega što ga čini poželjnom destinacijom i radi poboljšanja ponude mnogobrojnim turistima, uvodi se jedna novina!

Motovun

Projekt Doživljaji Motovuna/Motovun Impressions

Doživljaji Motovuna projekt je koji kreće u ožujku 2018. godine, a osmišljen je s ciljem oplemenjivanja vizualne atraktivnosti, multipliciranja ponude sadržaja te očuvanja i poboljšanja receptivne infrastrukture Motovuna – javljaju iz Općine.

Očuvanje i uređenje višestoljetne starogradske jezgre, izgrađene na erozijski osjetljivom brdašcu središnje Istre, kao i održavanje njezine čistoće i sigurnosti, ozbiljna je i kontinuirana zadaća – poručuju za medije i mole posjetitelje da im kupnjom ulaznica za motovunske zidine i ostale sadržaje pomognu da novi projekt dosegne najvišu moguću razinu uređenosti uz mnoštvo novih, atraktivnih sadržaja.

Od 1. ožujka 2018.

U projektu koji opisuju kao „projekt upravljanja zidinama“, plaćanje ulaznica predvidjeli su u 5 skupina cijena:

I Pojedinačni posjetitelji 25,00 kn
II Organizirane grupe (po osobi) 20,00 kn
III Studenti, učenici i umirovljenici iz RH 15,00 kn
IV Obiteljski paket (dvije odrasle osobe koje su s djecom) 40,00 kn
V Djeca unutar obiteljskog paketa* 1,00 kn

Motovun
U planu su dodatni sadržaji na koje se obvezuju ovim projektom: etnografski muzej, kiparska radionica na otvorenom, sakralni muzej, obilazak svih pet motovunskih crkava, uređenje javnih slavina i mnogi drugi sadržaji.

Sva sredstva koja će Projekt Doživljaj Motovuna! prikupiti, ulagat će se u motovunske zidine, održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna!
Projekt se provodi od početka ožujka do sredine studenog, a sve informacije dostupne su na www.motovun.hr.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here