Jeste li ikad sjeli na vlak onako iz zabave? U Hrvatskoj možda jedino u lunaparku. No, u susjednoj Sloveniji moguće je zaista uživati u vožnji vlakom!

Muzejski vlak jurit će punom parom – doslovno!

Zamislite da ste u razgledu neke masivne, stare, veličanstvene parne lokomotive… Upravo takve dvije oživjele su u Sloveniji. Njihova su imena SŽ 25-026 – izrađena 1920. godine i SŽ 33-037 – izrađena 1943. i u najboljim su godinama da samo za vas projure Bohinjskom prugom. Na tom će putu potrošiti kojih 5-6 tona ugljena. Osim njih, kroz prošlost će vas vući i vagoni većinom nastali prije Prvog svjetskog rata.

Muzejski vlak

89 km melema za oči

Vožnja Muzejskim vlakom isplanirana je po najljepšem dijelu Bohinjske pruge! Riječ je o povijesno značajnoj slovenskoj prugi koju je 1906. otvorio Ferdinand Habsburški i koja je povezivala taj kraj s Trstom, Dunavom, Pragom… Danas njome možete proći kroz 89 km od Jasenice do Nove Gorice gdje će vaš doživljaj, osim savršene prirode, ispunjavati mostovi, tuneli i zaboravljeni dijelovi Slovenije.

Muzejski vlak

Uz zvižduk lokomotive, prolazit ćete kraj kanjonja Vintgar, Bledskog jezera, Jelovice i Pokljuke, Bohinjske gore te kroz cca 6 km dugi tunel iz alpskog predjela stići u dio Slovenije gdje se osjeća sredozemna klima – „z Gorenjske v Priomorsko Slovenijo“. Postaje su pažljivo birane, a na nekima organizirani vođeni izleti na koje možete, ali ne morate. Baš oput onoga na postaji Kanal koji vas vodi u Goriška Brda.

Što sve uključuje vožnja vlakom?

Za 41 euro odrasla osoba može uživati u cjelodnevnoj vožnji vlakom i animacijskom programu. Za 75 eura dobivate vožnju, ručak, animacijski program, lokalne autobusne prijevoze, razgled vinske kleti i kušanje vina, večeru te organizaciju izleta.

Muzejski vlak

Datume polaska možete pogledati na web stranici i planirati svoj put unaprijed!

Zabavite se s prijateljima ili obitelji na drugačiji – staromodno moderni način!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here