Tražite destinaciju za odmor u travnju? Mi smo za vas odabrali nekoliko destinacija koje će vas zasigurno oduševiti, a za koje nećete trebati posegnuti duboko u džep! Dakle, premite se, jer ove karte su zaista jeftine!

Od Budimpešte do Istanbula već za 403 kune!

Foto: Guillermo Fdez / Flickr
Foto: Guillermo Fdez / Flickr

Posjetite ovaj biser na dva kontinenta i istražite sve što grad nudi već u dva dana. Istanbul je cjenovno prihvatljivi, a nudi pregršt aktivnosti po svačijem guštu. Zbog svog strateškog položaja Istanbul je imao važno mjesto u povijesti u posljednjih 2000 godina. On je mjesto miješanja raznih kultura i religija, te u gradu možemo vidjeti mnoštvo povijesnih džamija, crkava, sinagoga i palača. Zbog toga je povijesno središte Istanbula 1985. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Više o Istanbulu vidite ovdje, a svoju kartu možete po gore navedenoj cijeni kupiti ovdje.

Od Budimpešte do Rumunjske za svega 222 kune!

Želite posjetiti Tagru Mures u Rumunjskoj? Niste planirali i nikad niste čuli za ovaj grad? Možda je vrijeme da malo proguglate jer avionska karta za 222 kune se ne propušta! Možete ju rezervirati putem stranice Wizz air zrakoplovne kompanije!

Od Budimpešte do Brisela za fakat niskih 230 kune po osobi!

Foto: Antonio Ponte / Flickr
Foto: Antonio Ponte / Flickr

230 kune? Pa to je manje od 115 kuna po smjeru! Tako je! Mi smo prošle godine bili u Briselu i ostali smo oduševljeni! Bruxelles ima bogatu kulturnu i umjetničku tradiciju. Ovdje je npr. studirao poznati belgijski surealist René Magritte. Grad slovi kao prijestolnica stripa. Neki od poznatijih stripova ovdje nastalih su Lucky Luke, Tintin, Cubitus, Gaston Lagaffe i Marsupilami. Diljem grada mogu se na zidovima naći crteži poznatih likova iz stripova.

Što se tiče vrijednih kulturnih ustanova tu su Briselsko kazalište, i La Monnaie kazalište i opera. Među mnogobrojnim muzejima tu su Kraljevski muzej umjetnosti, Vojni muzej i Muzej stripova. Briselska glazbena scena nudi sve od opere i koncertnih dvorana do glazbenih barova i techno klubova.

Kartu možete rezervirati putem stranice Wizz air zrakoplovne kompanije!

Kako vam zvuči Švedska, točnije Malmo ili Gothenburg iz Budimpešte za samo 376 kuna po osobi?

Iako mi nismo bili, poznamo ljude koji su bili i koji tvrde da je Švedska predivna! Morati ćemo im vjerovati na riječ. ps. Rekli su da je država sama po sebi skupa, tako da je avionska karta najvjerojatnije najjeftinija stvar koju ćete platiit!. Možete ju rezervirati putem stranice Wizz air zrakoplovne kompanije!

A zašto ne u Waršavu iz Budimpešte već od 263kn po osobi?


Waršava je zaista lijepa, iako nas nije pretjerano oduševila, ima “ono nešto”. Tamo žive tete jednog od manijaka i zato nam je to jedna od destinacija u koju se iznova vraćamo! Povijesno središte Varšave (Starego Miasto) uvršteno je 1980. godine na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstven primjer poslijeratne obnove starog središta grada koje sadrži primjerke građevina u svim povijesnim razdobljima od 13. do 20. stoljeća. U izvornom stilu su obnovljeni stari srednjovjekovni grad, stari trg, gradske povijesne kuće, zeleni krug na mjestu gradskih zidina s utvrdom Barbikan, vjerske građevine, Kraljevski dvorac sa Sigmundovim stupom. Kartu možete rezervirati putem stranice Wizz air zrakoplovne kompanije!

Iz Budimpešte do Rima za samo 474 kune!

RIM (12)

Mi smo u Listopadu 2014. godine bili prvi put u Rimu, i što da vam kažemo? Rim je Rim! Povijest, kultura, pasta, kiša, espresso, začini… mmm… Kad se samo sjetimo, vratili bi se natrag! Priča o Rimu kao naseljenom mjestu počinje oko 800. pr. Kr. udruživanjem nekoliko manjih sela, čija je ukupna naseljenost bila oko nekoliko stotina stanovnika.

Grad je muzej na otvorenom, no ako tražite muzeje klasičnog tipa ima ih zaista mnogo.Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu. U Villi Giuliji, ladanjskoj kući pape Julija II. koja je izgrađena sredinom 16. stoljeća, nalazi se značajna kolekcija etruščanske i antičke rimske umjetnosti. U blizini se nalazi i Villa Borghese, u kojoj se nalazi znamenita galerija s većinom umjetnina iz kolekcije obitelji Borghese.

U Nacionalnom muzeju u Rimu (Museo Nazionale Romano), kojeg je projektirao Michelangelo, nalaze se važne grčke i rimske umjetnine. Važne galerije slika nalaze se u palačama Palazzo Doria Pamphili, Palazzo Colonna i Palazzo Barberini, a Venecijanska palača (Palazzo Venezia) čuva veliki broj umjetnina od ranokršćanskog razdoblja do renesanse.

Rim u idućim stoljećima narasta do milijunskog grada, te je najvjerojatnije bio najveći svjetski grad sve do 19. stoljeća. Kartu možete rezervirati putem stranice Wizz air zrakoplovne kompanije!

U London u Shopping za 479 kuna iz Budimpešte

Foto: Iliyan Yankov / Flickr
Foto: Iliyan Yankov / Flickr

London je prvi na listi uvijek kada radimo planove za putovanje. Nekako mu se iznova uvijek vraćamo, no nije nam žao. London je najljepši grad na svijetu! U Londonu živi populacija vrlo raznolikih kultura, nacionalnosti i religija, te se na području grada govori više od 300 jezika. Možda je to upravo receptura pomoću koje je London uspio postati središte Europe. Kartu možete rezervirati putem stranice Wizz air  ili Ryan Air zrakoplovne kompanije!

Trebate li savjet kako najjeftinije do Budimpešte? Kliknite ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here