Foto: Božićna bajka

Ima jedno mjesto u Hrvatskoj koje svake godine u vrijeme adventa postaje pravi, mali, raj na zemlji. Kada dođete tamo prvo što bi se mogli zapitati je: “Je li se to Djed božićnjak preselio u Hrvatsku?”. Iako bi odgovor na ovo pitanje bio – NE, mi i dalje vjerujemo kako ovo mjesto sakriva brojne male tajne, vrijedne spomena. Naravno, radi se o Božićnoj priči obitelji Salaj smještenoj u srcu Čazme.

Naime, kada je obitelj Salaj prije nekoliko godina počela strastveno uređivati svoj posjed brojnim svjetlećim lampicama nisu mogli ni sanjati to da će jednoga dana upravo njihovo imanje biti prava adventska destinacija za brojne obitelji, ali i prijatelje iz cijele Hrvatske, pa i šire.

Svega 60 kilometara od Zagreba, smjestilo se ovo imanje koje će i ove godine, i to od 2. prosinca krasiti preko 2.000.000 žaruljica. Ovih, dva milijuna lampica stvoriti će zaista jednu posebnu atmosferu koju nikako ne smijete propustiti.

Foto: Božićna bajka ljeti i zimi
Foto: Božićna bajka ljeti i zimi

Osim „izložbe svjetla“ na imanju se može uživati u svakodnevnim vatrometima kao i jaslicama, a neizostavna je i tradicijska, autohtona i sezonska gastronomska ponuda. Svi oni željni malo novih znanja tu će tako moći naučiti štošta o tradicijskim zanatima, a moći će se kupiti i adventski ukrasi. Naravno, neizostavno je i kuhano vino ili čaj, koji će ionako toplu atmosferu zagrijati za još koji stupanj.

Foto: Božićna bajka
Foto: Božićna bajka

Kontakt podaci
Adresa: Čazma, Grabovnica, A. Starčevića br. 132
Informacije: 098 927 7184
Email: info@salajland.com

www.salajland.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here