Iako postoji puno Low Budget zrakoplovnih kompanija, ja sam najviše putovao s Ryan airom i Wizz airom, tako da vam mogu prenijeti neke prednosti i mane koje sam uočio pri ove dvije kompanije.

U principu, one se i ne razlikuju puno po usluzi, no ako gledamo cjenovno, Ryan air daleko pobjeđuje. Cijene karata u startu su niže od Wizz airovih, no to opet ovisi o destinacijama u koje letite.

Ono što je sigurno, Ryan air vam neće naplatiti ručnu prtljagu, dok će vam Wizz air čak i nju naplatiti. Dakle, ako letite u vrijeme sezone, u Wizz airu ćete tako platiti dodatno za ručnu prtljagu 15 eura (ako je vaš let kraći od 2 sata i 40 minuta) ili 20 eura (ako je vaš let duži od 2 sata i 40 minuta), a ako letite izvan sezone tada su cijene 10 eura za kraći ili 13 eura za duži let. Naravno cijene su po smjeru!

Jedna stvar je ista kod obje kompanije, a to je da u zrakoplov možete unijeti samo jedan komad ručne prtljage. Dakle, vaša ženska torbica i jedan mali kufer neće proći (u većini slučajeva), tako da imajte na umu i taj detalj.

Ja osobno kada idem na kraću put (dan ili dva) nikada ne plaćam za dodatnu prtljagu osim ako idem za London u shopping. :PRučna prtljaga zapravo je puno veća nego si na prvu mislite, a ako vam kojim slučajem ne stane sve u torbu, uvijek možete obući dva-tri sloja više nego ste planirali!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here