Ova biciklijada obilježava Dan planeta Zemlje, nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine, razvija cikloturističku ponudu regije, te promovira i potiče upotrebu bicikla kao prijevoznog sredstva. Program biciklijade sastoji se od rekreativne vožnje, brojnih sportskih igara na cilju, dodatnih izleta, ugostiteljske ponude i brojnih drugih aktivnosti. Akcija dovodi i poseban vlak Bike-express iz pravca Zagreba, a svim sudionicima ponuđena je mogućnost kupnje majice s vizualom ovogodišnjeg događanja.

U akciju su uključene brojne udruge, ugostitelji, seoska domaćinstva, izletišta, proizvođače suvenira, vinari i obrtnici, a broj sudionika (biciklista) povećava se svake godine. Prošle godine događaj je posjetilo preko 1500 sudionika/biciklista iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz inozemstva (BiH, Srbija, Slovenija), a ove godine, prema najavama očekuje se još i više posjetitelja.

Dan planeta Zemlje u Moslavini4

Turistička zajednica grada Kutine prepoznala je veliki potencijal ove manifestacije jer upravo ona ima sve preduvjete da preraste čak i u nacionalnu razinu jer manifestacija promiče biciklizam, te je potaknula obilježavanje biciklističkih ruta čija je svrha uključivanje regije u međunarodnu cikloturističku ponudu, kao i promocija turističkih resursa destinacije.

Dan planeta Zemlje u Moslavini2

Ove godine za sudionike su tradicionalno pripremljene dvije rute vožnje, duža -ekstremnija od 44 km i kraća – obiteljska od 6 km. Start biciklijade je u 11 sati sa gradskog trga u Kutini. Cilj je u Prijamnom centru Repušnica – moslavačkim vratima u Park prirode Lonjsko polje.

Duža ruta imati će dva stajališta, a na drugom stajalištu biciklisti će se odmarati na prostoru Vinarije Trdenić u Popovači, uz ugostiteljsku ponudu i degustacije, te s prekrasnim pogledom iz vinograda na Lonjsko polje. Na cilju će sve sudionike dočekati raznolika ponuda, od posebnih izleta u park prirode, rekreativnog jahanja, streličarstva, do raznih zabavnih i tradicijskih igri  (biciklistička alka, potezanje užeta, skakanje u vrećama, odbojka i dr.).

Ovogodišnji partneri manifestacije su Biciklistički klub Kutina, JU Parka prirode Lonjsko polje i Turistička zajednica grada Popovače.

Provedite dan na kotačima, doživite Moslavinu u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja!

Logo Croatia SMZ-LOGO1 city_dan_planeta2013_VI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here