Georgi Schloss je impozantni dvorac izgrađen u 19. stoljeću u tudorskom stilu, a koji nudi savršeni bijeg od svakodnevice 21. stoljeća. Smješteni tik uz rijeku Muru u austrijskom gradiću Ehrenhausen (30 minuta od Maribora), palača nudi smještaj u elegantno uređenim apartmanima koji osim po nekoliko modernih aparata kao što je TV ili minibar, po ničemu ne otkriva da se nalazite u današnjem dobu.

georgi-schloss1

Dvorac je izgrađen od strane plemićke obitelji Attems koja je poznata po tome što je svijetu dala mnoga poznata imena, sve mahom biskupe, povjesničare, bankare, pa čak i jednog zoologa.

georgi-schloss7

Danas je dvorac Georgi popularno odredište za sve mladence, bilo za vjenčanje ili bračno putovanje, jer rijetko koji hotel nudi mogućnost odmora u ovakvom ambijentu.

>> Rezerviraj svoj odmor u Georgi Schloss-u ovdje

georgi-schloss4

Ako ste ljubitelj dobrog vina, upravo je gradić Ehrenhause polazna točka za razgled vinske ceste Južne Štajerske, a cijela se regija može pohvaliti s nekoliko izvrsnih restorana koji će se pobrinuti da svoj boravak upotpunite s izvrsnim gastronomskim delicijama. S dvorišta dvorca pruža se fantastičan pogled na župnu crkvu, gradsku vijećnicu i mauzolej Ehrenhausen Eggenberger.

Foto: Georgi Schloss

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here