Beach stage photo by Nikolina Mimić Dujmović

Ljetna sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od lipnja do rujna, a ukupno osam festivalskih događaja ovog će ljeta produžiti sezonu na 77 dana. To je još jedna potvrda Hrvatskoj i festivalskom turizmu, rečeno je na konferenciji za medije koja je najavila ljetna zbivanja u Tisnom.

Prošle godine na lokaciji imali između 12 i 15 tisuća posjetitelja, a ove godine bi se broj trebao povećati na 20 tisuća, istaknuo je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella’s. “Ovo je drugačija godina za nas, ne organiziramo The Garden Festival koji je završio nakon 10 godina, ali imamo novi festival umjesto njega – Love International. Produljili smo sezonu na 77 dana i imamo pet novih događaja u Tisnom, što znači da će ih ukupno biti osam. Movement festival je zadnjih 15 godina djelovao u Torinu, ali sada dolaze u Hrvatsku. Novi događaj je i Defected Croatia, umjesto Ibize na kojoj su radili zadnjih nekoliko godina oni dolaze u Tisno, a s istog mjesta dolazi i Emerging festival koji će promovirati mlade nade. Dekmantel festival je inače sa sjedištem u Amsterdamu, a njihova inačica Dekmantel Selectors dolazi u Tisno. Počinjemo 29. lipnja s Love Internationalom, a završavamo 5. rujna s Dekmantel Selectors festivalom.

The Garden bay by Tim Ertl

Ove godine se koncentriramo na promociju The Garden Resorta u Tisnom, poboljšavanje lokacije i privlačenje promotora. 65-70 posto posjetitelja je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a uz nove festivale privući ćemo i nizozemske i talijanske posjetitelje, te novu publiku. Iako su sve to događaji koji su festivali, oni su i odmor s glazbenom pozadinom. Postajemo sve više pružatelji usluga i koordinatori lokacije, radimo sa zajedničkim promotorima, kako proširujemo sezonu želimo dovesti nove događaje koji ne moraju nužno biti glazbeni, a želimo uvesti i čarter letove do Hrvatske”, najavio je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort. Istaknuo je i da The Garden tim gradi svoju pivovaru u Zagrebu i predstaviti će vlastita craft piva na koja će se moći kušati već ovog ljeta.

“The Garden Festival je zajedno s ostalim festivalima promijenio turističku sliku Tisnog i ona je postala festivalska destinacija. Otvoren je velik broj novih smještajnih kapaciteta, a snažan brand Gardena bitan je za produljenje turističke sezone koja je s 56 dana produžena na 77 dana. Cilj je popuniti sve smještajne kapacitete, a trudimo se poboljšati kvalitetu i zadovoljiti publiku ulaganjem u infrastrukturu”, istaknuo je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

Od kraja lipnja do početka rujna Love International, Electric Elephant, Suncebeat, Movement Croatia, Soundwave, Defected Croatia, Emerging Croatia i Dekmantel Selectors festival odvijat će se na lokaciji The Garden Resort u Tisnom.

Popis festivala za ljeto 2016. u The Garden Resortu u Tisnom

Love International – 29. lipnja do 6. srpnja 2016.

Electric Elephant – 7. srpnja do 11. srpnja 2016.

Suncebeat – 20. srpnja do 26. srpnja 2016.

Movement Croatia – 28. srpnja do 1. kolovoza 2016.

Soundwave – 4. kolovoza do 8. kolovoza 2016.

Defected Croatia – 11. kolovoza do 15. kolovoza 2016.

Emerging Croatia – 20. kolovoza do 26. kolovoza 2016.

Dekmantel Selectors – 1. rujna do 5. rujna 2016.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here