Foto: Easter Island / Pixabay

Alice Springs, Australija 

Koliko je zapravo udaljeno: Nekih 1500 kilometara od najbližeg grada u Australiji, što je čak 17 sati vožnje automobilom.

Foto: Australija – Uluru / Angelo Giordano – Pixabay

Što je tamo toliko posebno: Ovo je mjesto sam centar Australije. S izrazito visokim temperaturama, ovo mjesto se rijetko nađe na karti putnika, iako smo mišljenja da bi ga svatko trebao posjetiti barem jednom u životu. Okolica je suha, crvena i prašnjava, no i to ima svoje čari. Svakako posjetite jednu od najpoznatijih planina u Australiji koja se nalazi upravo ovdje, a to je Uluru. 

 Antarktički poluotok, Antarktika 

Koliko je zapravo udaljeno: Halo, pa to je Antarktika, nemoj da moramo brojat korake… 

Foto: Antarktika / Pixabay

Ovaj dio zemljinog teritorija jako rijetko se posjećuje u turističke svrhe, više u one istraživačke. Nalazi se između Bellingshausenova i Weddellova mora, a dug je čak 1300 kilometara. Iako tamo ne možete spavati, postoji mnogo kruzera koji će vaš boravak na ovoj destinaciji učiniti i više nego zabavnim.  

Lofoten u Norveškoj 

Koliko je zapravo udaljeno: Ovaj dio Norveške tek je 2007. godine povezan s ostatkom zemlje s cestom, a ranije je bio dostupan samo s trajektom. 

Foto: Loften u Norveškoj / Manolo Franco – Bixabay

Što je tamo toliko posebno: Pažnju zaljubljenika u prirodne ljepote svakako privlači i otočje Lofoten u arhipelagu na norveškoj obali. Ovaj veliki koraljni greben smješten je unutar Arktičkog kruga i dom je brojnim životinjskim vrstama. 

Uskršnji otoci, Čile 

Koliko je zapravo udaljeno: otoci se nalaze udaljeni oko 2000 kilometara od najbližeg naseljenog mjesta – otoka Pitcairn, no i ono ima tek 50 stanovnika. Otok se nalazi oko 3.600 km zapadno od Čilea. 

Što je tamo toliko posebno: Otok je otprilike trokutasta oblika, površine 163,6 km2 i populacije od 3.791 od kojih 3.304 žive u glavnom gradu Hanga Roi. Otok je najpoznatiji je po svojim mnogobrojnim moai, golemim kamenim kipovima koji se prostiru duž obale. 1988. godine, gotovo cijeli Uskršnji otok je kao nacionalni park upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Australiji i Oceaniji. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here