2017. je posebna godina za općinu Nijemci jer se u tom dijelu Vukovarsko-srijemske županije ove godine po prvi put organizira adventski program Božić u Nijemcima. Općina Nijemci, udaljena 290 km od Zagreba, dio je zapadnog Srijema u kojem se nalazi granični prijelaz Bajakovo. Ove zime tom će općinom, osim Bosuta i Spačve, teći svjetlost božićnih lampica i ugodna blagdanska atmosfera. Zvuči kao savršeno dobar razlog za planiranje zimskog posjeta Nijemcima, zar ne?

Božić u Nijemcima

Mjesto događanja: središnji park u Nijemcima

Centar događanja ove će prve adventske manifestacije u općini Nijemci biti u središnjem parku istoimenog mjesta. Nijemci će svoju božićnu ponudu otkriti u razdoblju od 21. 12. 2017. do 31. 12. 2017., a simpatičan program utoplit će sve posjetitelje.

Božićno veselje započet će oni koje to najviše veseli. U četvrtak, 21. 12. 2017. u 12 sati, središnji park u Nijemcima dobit će svoje glavno ruho − božićnu jelku koju će kititi djeca, a prisustvovati mogu svi zainteresirani. Dođite i okitite Nijemce!

Božićni program za male i velike

Subotu, 23. prosinca opet će obilježiti smijeh malih talenata koji su marljivo vježbali da bi gostima priredili bogat dječji kulturno-umjetnički program, pa tako pozivaju sve zainteresirane da ih dođu vidjeti u 17 sati kada počinje njihova božićna priča. Dodatni razlog posjetu zasigurno je dolazak Djeda Božićnjaka i vožnja kočijom. Jednostavno, posjetite li Nijemce zabava vam je zagarantirana jer će zasvirati i publiku rasplesati Djed Božićnjak band.

Cijelo to vrijeme Božićni sajam izložbeno-prodajnog karaktera obasjavat će park kao sjajna prilika za pronalazak kreativnih poklona za darivanje.

27. i 29. 12. Nijemcima će se oriti glazba mnogih izvođača. U srijedu možete uživati u notama domaćih tamburaša i crkvenog zbora Laus Tibi, a u petak u koncertu TS Vranac . Ususret novogodišnjoj noći naziv je koncerta na kojem se možete zabaviti i dočekati novu uz TS Čilaš.

Božić u Nijemcima

Pronađite žile kucavice općine Nijemci

Odlučite li posjetiti Nijemce u zimsko doba, svakako imajte na umu da svoj boravak možete upotpuniti na razne načine. Na primjer, možete ploviti po Bosutu i Spačvi i usput otkrivati koje biljke, ptice i ostale životinje krije Vukovarsko-srijemska županija. Osjetite li da nešto titra, to znači da ste našli žile kucavice općine Nijemci – rijeke Bosut i Spačvu.

Božić u Nijemcima

Priroda je ovaj dio Zemlje darovala mnogim slatkovodnim ribama i mnogobrojnim pticama, od kojih su neke izuzetno rijetke. Odvojite trenutak i promotrite ptice koje u suživotu s ostalim živim bićima krase srijemski kraj. To možete učiniti na izletištu Sopotac, na kojem su postavljene prve promatračnice za ptice u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Istražite Nijemce

Općina Nijemci ima i bogatu povijest koju je moguće istražiti u Zavičajnom muzeju Luka Natali, koji se nalazi u Pastoralnom centru župe Nijemci u samom centru mjesta.

Zimu svake godine obasjava advent i toplina Božića, a na mapu božićnih događanja 2017. upisat će se i općina Nijemci. Ove godine Božić je u Nijemcima, a gdje ste vi?

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here