Ako ne putujete nećete vidjeti mnoga čarobna mjesta koja naša kugla zemaljska skriva, a o ljudima da vam ne govorimo. Stoga, ako još niste, krajnje je vrijeme da krenete na putovanja koja će vam promijeniti pogled na svijet i vas kao osobu. Ovo je naših top 5 destinacija koje svakako morate posjetiti.

Salzburg – vikend destinacija

Hohensalzburg Fortress - Salzburg - Vikend Manijaci (12)_edited

Čarobno romantičan grad na sjeveru Austrije svake godine privlači sve više posjetitelja. Ljubitelji Mozarta dolaze ovdje kako bi se upoznali sa životom najvećeg skladatelja na svijetu, doživjeli duh njegove rodne kuće i saznali detalje iz njegovog plodnog života.

Rim – destinacija kulture

14 Vikend Manijaci - Rim

Centar svijeta, prijestolnica kulture i vjere, mnogima je samo usputna stanica na putovanju kroz Italiju. Priuštite si barem tri dana lutanja gradom koji će vas zadiviti prekrasnom arhitekturom, povijesnim lokacijama i neopisivom umjetnošću. No nemojte da vas kultura i arhitektura toliko fasciniraju da zaboravite probati neka od fenomenalnih talijanskih jela.

Istanbul – bliski orijent

Aja Sofija / Foto: Vikend Manijaci
Aja Sofija / Foto: Vikend Manijaci

Spoj istoka i zapada ovdje je vidljiv na svakom koraku. Grad bogate povijesti čista je suprotnost tradicionalnoj Turskoj. Veliki bazar, Topkapi palača, Sulejman Veličanstveni samo su maleni dio bogate ponude metropole na dva kontinenta. Večernje sate iskoristite za uživanje u novim okusima, začinima i kavi koja ovdje ima poseban okus.

London – shopping destinacija

London

Najživlja europska metropola prepuna je muzeja, galerija i restorana koje treba posjetiti. Multikulturalnost ovdje je vidljiva na svakom koraku. No ono po čemu je London najpoznatiji je shopping po izrazito pristupačnim cijenama. Bilo da ste u potrazi za casual odjećom ili odjećom nekog od svjetskih brandova, ovdje ćete je uz malo truda dobiti po, za naše prilike, izuzetno niskim cijenama.

Marakeš – pristupačna, egzotična destinacija

Marakeš - Maroko

Turistička perjanica Maroka, smještena na samom rubu velike pustinje Sahare, spoj je naroda, kultura i života kakav treba doživjeti. Povijesno središte grada, popularno nazvanim Crveni grad, dugo godina je pod zaštitom UNESCO-a. Iskusite život starih Marokanaca u jednom od mnogobrojnih riada koji su pretvoreni u male hotele. Posjetite tržnicu Jema l’Fenna i uživajte u tradicionalnoj marokanskoj kuhinji prepunoj različitih začina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here