Predivno Sarajevo – ovo niste očekivali!

Jeste li ikada bili u Sarajevu? Gradu u kojem se Istok susreće sa zapadom, gdje se ulicama grada prepliće povijest sa sadašnjosti, gradu u kojem vam nikada neće biti dosadno. Kad bi u dvije minute morali predstaviti Sarajevo, ovaj video bio dovoljan da vas namami na odlazak u jedan od najljepših gradova na svijetu. Video: Adis Salihefendic

Sarajevo je jedan od povijesno najzanimljivijih gradova u Europi. On je mjesto gdje se zapadni i istočni svijet spaja. U njemu se susreću rimokatolici, pravoslavci i muslimani, a dobar je primjer grada u kojem se multikulturalnost može zahvaliti povijesnim turbulencijama i sukobu civilizacija.

Ukoliko još niste bili u Sarajevu, jednom kad dođete vidjeti ćete kako je cijeli grad živući muzej. Nudi pregršt kulturnih atrakcija, spomenika burne i bogate prošlosti, a jedan od najvažnijih koji morate posjetiti je sarajevski stari grad, bogat kamenim ulicama i orijentalnim dućanima koji veoma podsjećaju na Bliski istok, pogotovo kada počinje pozIv na molitvu.  

Cijeli članak o tome kako provesti vikend u Sarajevu potražite ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here