Točno znam kako vam je. Imao sam prilike spavati u novoobnovljenim hotelima sa 5*, hostelskim sobama s još 18 drugih istomišljenika i apartmanima s nevjerojatnim pogledima. Ali, sad sam u potrazi za smještajem koji će mi pružiti određenu dozu uzbuđenja. Evo kakav smještaj nude snalažljivi Britanci.

Bubble domes, Enniskillen

Finn Lough staklene kupole najbliže su igluu što Britanija može ponuditi. Umjesto sa zidovima od snijega ovi su građeni od stakla, tako da u toplini možete uživati u prekrasnom pogledu na prirodu koja vas okružuje. Ove kućice za dvije osobe smještene su diljem šume koja se prostire na 50 hektara. No nemojte si misliti da vas ovdje čeka robinzonski način života. Sve kućice opremljene su prostranim i udobnim krevetima, aparatima za kavu, starim aparatom za ploče i moderno opremljenim kupaonicama. Ako vas brine da ćete ovdje samo buljiti kroz stakleno ‘zvono’ i upijati ljepote prirode nemojte brinuti jer svoje vrijeme možete kratiti ribolovom, bicikliranjem ili kajakingom. Restoran, koji se nalazi u sklopu resorta, poslužuje jela koja će vas ugrijati u zimskim mjesecima – svakako vrijedi isprobati gulaš od šumskih gljiva. Cijena noćenja? Od 150,00 funti na više.

buble-domes

Nordijski šator, Perthshire

Comrie Croft, mjesto koje se nalazi u blizini Crieffa, skriva u šumi šest nordijskih šatora – ako ih mogu nazvati šatorima. Svaki šator skriva peć na drva koji čini noći ugodnijima, a pregršt ovčje vune ugrijat će i one promrznute. Svaki šator ima svoju drvenu terasu s ležaljkama, a ispred nje se nalazi i jama u kojoj možete zapaliti logorsku vatru. Šatori su jednostavni, bez nepotrebnog namještaja, a unutra se osim peći nalazi još i krevet za dvije osobe. Tuševi i WC nalaze se svega dvije minute hoda od šatora. Cijena noćenja kreće se od 99,00 funti za noć, dok će vas pet noći stajati 299,00 funti i sa šestim noćenjem vas časte.

sator

Švedska kućica, Worcester

Lilla Stugan, naziv je za slatku crveno plavu kućicu na farmi Millham u blizini Worchestera, a za koju je vlasnik inspiraciju pronašao u švedskim ljetnikovcima. Kućica je kružnog oblika, a njezino središte zauzima prostrani krevet kraj kojeg se nalazi i peć na drva. Sama kuća stalni je dom mnoštvu knjiga, ali i pregršt Abinih albuma. Unutra se nalazi i malena kuhinjica te tuš s grijanom vodom. Sama kućica nalazi se na dnu 100 godina starog voćnjaka koji se nalazi na ulazu u prirodni rezervat. Cijena noćnje kreće se od 80,00 funti za jednu noć.

svedska-kuca

Koliba Heder, Gloucestershire

Arctic Quest ime je tvrtke koja se bavi organizacijom team buildinga i iznajmljivanjem psećih zaprega. Iako se ne mogu pohvaliti s pregršt snijega, prilagodili su svoje zaprege podneblju te ćete umjesto na sanjkama uživati u vožnji s kolicima koje vuku posebno trenirani psi. Uz igre i razne aktivnosti Arctic Quest nudi i mogućnost noćenja u šatorima, a oni malo razmaženiji prespavati mogu u drvenoj kolibi i udobnom krevetu. I dok koliba služi samo za spavanje, kuhanje i ostale aktivnost trebat ćete obavljati na otvorenome. Kao utjehu nude vam set za fondu s kojim možete uživati kraj logorske vatre. Cijena noćenja kreće se od 99,00 funti za jednu noć.

koliba-heder

Kuća u pećini, Worcestershire

Ova pećinska kuća topla je tijekom zime a hladna tijekom ljeta, prvenstveno zahvaljujući izolaciji i zemlji koja ju okružuje. Ovo šarmantno kameno utočište nalazi se u blizini mjesta Kidderminster, opremljeno je s peći na drva, kaminom i tušem na kišnicu. Oni zimogrozni dodatno se mogu ugrijati debelim prekrivačima od ovčje kože. Sama pećina nastala je prije 700 godina kada su je stanovnici doslovno iskopali iz stijene. Oko stijene nalazi se tri hektara privatne šume koju gosti mogu slobodno istraživati. Cijena noćenja kreće se od 145,00 funti za dvije osobe.

rockhouse-retreat_8-970x647-c

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here