Rajčica, savršena za ubode insekata

Rajčice su nezamjenjive namirnice za putovanja. Lako dostupne u bilo kojem dijelu svijeta. Da bi zaustavili svrbljenje i oticanje dovoljno je narezati rajčicu i staviti je na mjesto uboda. Ako vam kosa poprimi nijansu zelene nakon kupanja u kloriranoj vodi samo prelijte umak od rajčice preko nje i lagano ga počešljajte. Dodavanje dvije čaše soka od rajčice u toplu kupku pomaže otjerati mirise od znojenja,osobito u vrućim uvjetima.

rajcica

Ocat, protiv opeklina od meduza

Bol koja nastaje kad vas opeče meduza brzo će nestati ako bolno mjesto premažete i ispirete slanom vodom. Uklonite zaostale pipke s morskom školjkom ili kreditnom karticom i odmah stavite hladne obloge. Nikad ne ispirajte s alkoholom i slatkom vodom, samo ćete pogoršati stvari.

Đumbir, lijek za bolno grlo

Bolno grlo je najgori suputnik koji vas može naći na odmoru. Stavite đumbir u čašu s hladnom vodom kako biste dobili brzi i jednostavni lijek za grlobolju. Đumbir isto tako možete iskoristiti kako bi umanjio mučninu i simptome morske bolesti.

pexels-photo-128403-large

Sol, smiruje čir

Znate one afte koje se znaju pojaviti u usnoj šupljini pa ne možete uživati u ničemu kiselom ili ljutom a ne daj bože u alkoholu. Dovoljno je da stavite sol na njih. Jeste malo će zapeći, ali bol će ubrzo prestati a afte će brzo nestati. Alternativa ovom načinu je da istu sol otopite u čaši vode, pa ju lagano grgljate u ustima.

Cimet, smiruje mučninu i uznemiren želudac

U prirodi ga možete pronaći diljem Azije i dalekog istoka, a u supermarketima diljem cijelog svijeta. Cimet ima izrazito antimikrobno djelovanje i brzo smiruje mučninu i nervozan želudac, Dodajte ga juhama ili na kruh, u deserte, čajeve svakodnevno i doktor vam neće trebati.

cimet

Jogurt, obavezni suputnik

Jogurt je najbolji i najzdraviji suputnik. Antibiotik i podizač imuniteta, pomaže kod proljeva, smanjuje infekcije kod žena. Samo provjerite da sadrži acidofilne kulture.

Kava, aromatični repelent

Kako biste otjerali ose dovoljno je zapaliti malu količinu zrna kave. Samo čajna žličica kave koja se dimi na tanjuru bit će dovoljna da ose drži udaljenima satima. Jeftino, a ako ose ne posustaju ipak će fino mirisati.

kava

Avokado, štiti od sunca

U slučaju nužde razrežite avokado. Ovo uljem i nutrijentima bogato voće brzo prodire u kožu čime ju opušta i omekšava. Čak i ako se sunce skriva iza oblaka ili ste već koristili kremu s visokim faktorom, upotrijebite ovu voćku kako biste hidratizirali kožu.

Banane, nemirnome putniku najbolji prijatelj

Kako biste smanjili nervozu uzrokovanu kašnjenjem aviona pojedite banane. Ovo veselo voće ima samo 105 kalorija i 14 grama šećera koji vam blago povećaju razinu šećera u krvi čime ćete natjerati mozak da proizvede smirujući hormon serotonin.

banana

Coca cola, prirodni lijek protiv ugriza

Ne, neće vas spasiti od Drakulina ugriza u Transilvaniji, ali će vam pomoći kod ugriza osa. Dolvono će izvuću svu bol. No nemojte ju koristiti kod uboda pčela jer neće imati učinka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here