Jeste li ikada razmišljali provesti svoj odmor na način  kao nikada do sada? Što vam je sve prošlo kroz misli? Penjanje po Slovenskim Alpama, volontiranje u Indiji ili kuhanje u Toskani? Hm. Nama kroz misli prolazi nešto drugačiji oblik odmora!

Nedavno smo surfajući netom naišli na jednu zaista posebnu ekipu koja nas je na prvu oduševila. Moramo priznati da smo vidjeli već zaista puno toga, no ono što tim Kohola surfa nudi – još nismo.

surfanje-na-kanarima

Odmor daleko od vreve urbanih središta, daleko od Hrvatske. Odmor praćen nezaboravnim krajolicima i pejzažima, dobrom klopom i adrenalinskim sportom – surfanjem. Iako prema njihovim riječima surfati možete i u Hrvatskoj (ne vjerujemo dok ne vidimo), no Kohola surferi u svojoj ponudi imaju jednu zaista primamljivu ponudu – surf kampove, ni više, ni manje, nego na otoku Fuerteventura.

Otok Fuerteventura

Za sve one koji ne znaju, ovaj otok može se pohvaliti s više od 300 sunčanih dana godišnje, najdužim pješčanim plažama od svih Kanarskih otoka, mnoštvom osamljenih uvala i valovima čija je kvaliteta nadaleko poznata među surferima diljem svijeta.

surfanje-plaza

Obala otoka puna je raznolikosti: od pješčanih plaža i dina na istočnoj obali otoka nastalih taloženjem pijeska iz Sahare, pa sve do skrivenih sela okruženih vulkanskim stijenama i plažama sa crnim pijeskom na zapadu. Unutrašnjost Fuerteventure je pusta i slabo naseljena, a krasi ju velik broj vulkanskih vrhunaca i poneka zelena oaza sa palmama. Naša kuća smjestila se u Corraleju na sjevernom kraju otoka, gdje se nalazi i većina najboljih surf spotova. Centar Corraleja vam nudi sve što bi vam nakon dana ispunjenog surfanjem moglo zatrebati: surf shopove, restorane, barove i noćne klubove, tako da zabave ovdje nikada ne nedostaje.

Surf kamp već od 2.849 kuna po osobi

Kada govorimo o surf kampu, važno je spomenuti kako cijena leta nije uključena u cijenu, no nemojte očajavati jer ćete let iz Milana do Fuerteventure pronaći već za sveda 150 eura po osobi, što je zaista povoljno. Ekipa Kohola surfa su na svojim web stranicama www.koholasurf.com zaista dobro opisali koji je najjeftiniji način kako doći do otoka, a jednom kada tamo stignete, sve je u rukama stručnjaka.

surf-škola-kanari

Postoji više različitih paketa koje možete odabrati, no najpopularniji su oni u trajanju od 7 i 9 dana. Cijena surf kampa u trajanju od 6 dana surf škole i 7 noćenja iznosi 2849kn (u slučaju ako želite prijevoz kombijem od/do aerodroma na Fuerteventuri (nadoplata 12.5€ po smjeru), prilikom prijave nam to napomenite). Cijena aranžmana sa 9 dana surf škole i 10 noćenja iznosi 4070kn, a 12 dana surf škole sa 14 noćenja 5698kn. Svima koji nam dolaze prvi puta iz iskustva preporučamo dulji ostanak zbog usavršavanja vašeg surfanja i svih znanja koje ste stekli u surf školi kroz prvi tjedan.

Kako izgleda surf škola?

Naravno, iako ste u kampu uvijek pod budnim okom stručnjaka, nemojte misliti da se nećete slupati u valovima. Padnete li s daske, jednom, dva put ili čak deset puta, budite ponosni! Sve su to čari ovog sporta koji je među najpopularnijima na svijetu kada je riječ o vodenim sportovima. Za opremu ne morate brinuti jer je u cijenu uključen i kompletan najam opremam – daska i surf odijelo, a sama škola se organizira na engleskom jeziku.

škola-surfanja

Uvjeti za surfanje ovise o smjerovima vjetra i swella, plimi i oseci, veličini valova, i na kraju o potencijalnoj gužvi. Vaš instruktor će se pobrinuti da izbjegnete gužvu i u idealnim uvjetima ulovite svoje prve valove. Okolica Corraleja je najbolja regija za surfanje na Fuerteventuri, a zbog velikog broja spotova svaki dan ćete sa instruktorom pronaći onaj koji odgovara vašim sposobnostima.

Dodatnih aktivnosti nikad dosta

15429923405_b4d2f3369d_h

No, nije samo surfanje ono što vas na ovom aktivnom odmoru očekuje. Otok sam po sebi nudi pregrš aktivnosti od koji valja izdvojiti izlet na vulkan, izlet po otoku, obilazak Corraleja, longskate, windsurf, kitesurf, vožnja quadovima, motorima ili biciklima, posjet otoku Lobos sa brodom, trekking po vulkanima, ronjenje, početni tečaj golfa i tako u nedogled.

Prijavi se već danas za jedan od termina!

pješčane-dine

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Kohola surf putem njihove službene web stranice www.koholasurf.com, putem emaila: koholasurfklub@gmail.com, telefona 095 8152 913 (Mislav) i 091 5242 874 (Lea). Tu je naravno i Facebook stranica na kojoj možete vidjeti kako su se drugi do sada proveli na ovom odmoru: www.facebook.com/koholasurf!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here