Slatkovodni akvarij Aquatika u Karlovcu slavi svoj prvi rođendan! Grad na četiri rijeke – Kupi, Korani, Mrežnici i Dobroj – sa svojom bogatom riječnom povijesti i tradicijom, bio je logičan izbor za lokaciju prvog slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj. Osim što je Aquatika obogatila turističku i muzejsku ponudu grada Karlovca, pridonijela je kvaliteti života, ali i prepoznatljivosti Karlovca kao grada susreta.

Aquatika je nastala u okviru projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.- 2013. u iznosu 36.222.282,45 kn, a ukupna vrijednost projekta je 36.691.939,25 kn. EU prepoznala je važnost i vrijednost ove ideje i uvrstila projekt među 15 od ukupno 144 pristigla projekta.

Idemo na rođendan Aquatike

Osim što će se organizirati radionice za djecu na temu “Izrada i bojanje akvarija”, tu je i mnoštvo edukativnih programa kao što je prezentacija hranjenja riba, a svi posjetitelji moći će naučiti kako izgleda pravo čišćenje akvarija uz pomoć ronioca.

Za sve posjetitelje ulaz u Aquatiku će u nedjelju 22. listopada biti besplatan u vrijeme od 10 – 20 sati, a za sva pitanja na raspolaganju su i stručni vodiči (10 – 12 sati). 

rođendan aquatike

Fotografirajte se s maskotom, preuzmite vlastitu zastavicu akvarija i na sladak način obilježite rođendan Aquatike. Svi ljubitelji slatkog doći će na svoje uz gotovo 800 porcija torte (100 vrsta riba = 100 torti), a na trgu akvarija u prijepodnevnim satima moći ćete posjetiti i izložbene prostore Razvojne agencije Karla te Turističke zajednice grada Karlovca.

U 12 sati, nakon rođendanske torte slijedi nastup grupe Detour koja će nas zabavljati svojim glazbenim hitovima. Dođite na rođendan Aquatike!

Program:

10:00 h: Izrada i bojanje akvarija – radionica za djecu na trgu
12:00 h: Rođendanska torta & KONCERT DETOUR
16:00 h: Prezentacija hranidbe riba
17:00 h: Prezentacija čišćenja velikog akvarija uz pomoć ronioca

  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here