Odlučite li zimu provesti na hrvatskom sjeveru, najvjerojatnije ćete šetajući adventskim sajmovima ili istražujući bogatu ponudu poželjeti zastati, utopliti se i okrijepiti, a možda i isprobati tradicionalnu kuhinju. Evo za to nekih prijedloga.

Međimurske okrijepne stanice

Promrznete li na Adventu u Čakovcu skoknite do Gradske kavane Čakovec uređene u kavansko-građanskom stilu. Dođite i utoplite se uz finu kapljicu, a za ponudu najboljih vina i piva u gradu prošećite do Patrix bara.

restorani i kafići na hrvatskom sjeveru

Ogladnite li i poželite pojesti nešto u ugodnoj i toploj atmosferi, u Mundoaki možete isprobati hranu koja je toliko dobra da ima „srce i dušu“.

Nađete li si među „bregima“ ove zime, tamo vas čeka vrhunski restoran Terbotz gdje će vaša međimurska gastro avantura dobiti novo značenje. Pronađite ga u Železnoj gori i iskoristite popust iz vodiča Zima na sjeveru na kompletnu ponudu ovog restorana.

Na putu iz Međimurske u Varaždinsku, ili iz Varaždinske u Međimursku županiju, u Pušćinama stanite u Pansionu Mamica. Uz vrhunski pripremljene međimurske specijalitete ili moderne kulinarske zalogaje, dočekat će vas ljubazno osoblje i obiteljska atmosfera.

restorani i kafići na hrvatskom sjeveru

Restoran Palatin u srcu Varaždina

Zaledite li se i ogladnite li na varaždinskom klizalištu, skoknite preko puta klizališta u Palatin i probudite svoja osjetila u restoranu prepoznatljivog rustikalnog ambijenta. Užitak će postati potpuni kada tome dodate vrhunsku i profesionalnu uslugu popraćenu finim autohtonim delicijama zagorskog i međimurskog kraja.

restorani i kafići na hrvatskom sjeveru

Temple bar u Stubičkim Toplicama

Iako Temple Bar znamo kao najatraktivnije središte irskog Dublina, imamo i onaj hrvatski koji se smjestio u Stubičkim Toplicama. Temple Bar je podijeljen na pet dijelova koji po potrebi mogu funkcionirati svaki za sebe, ali i kao jedinstveni prostor. Birajte sami želite li istovremeno uživati u pravoj pubskoj atmosferi, fino pojesti u restoranu ili se zabavljati u klubu.

Što god da izaberete od ponuđenih prijedloga, nećete požaliti, već samo svoju zimu na sjeveru upotpuniti novim iskustvima.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here