Da je Međimurje idealna biciklistička destinacija za svakog biciklista potvrđuje i činjenica o preko 1200 kilometara MTB i road biciklističkih staza. Proširuju se ceste, grade se servisne stanice, dovode se novi biciklisti iz cijele Europe i već se na veliko planira druga godina ne najvećeg biciklističkkog spektakala u hrvatskoj – “Tour of Croatia” čija posljednja etapa kreće upravo iz Međimurja, točnije iz LifeClass Termi Sveti Martin.

No, nisu samo biciklistička infrastruktura i novi trendovi koji se prate ono iz svijeta biciklizma čime se regija ponosi. Jedan od najvećih biciklističkih ponosa Međimurja, ali i cijele Hrvatske je i Roberto Setnik, dekaironman rodom iz Donjeg Hrašćana. Roberto je poznat u Hrvatskoj, ali i izvan granica lijepe naše, a razlog tome je što je upravo on postigao ono što mnogi žele postići u svojoj biciklističkoj karijeri – postati “Ironmanom”.

Do laskave titule za 135 sati!

Roberto je 2013. godine sudjelovao u Italiji na dekaironmanu gdje je postigao izniman rezultat postavši viceprvakom svijeta. Nakon 10 dana i 10 uzastopnih ironmana (svakog dana plivanje 3.8 km, bicikl 180 km i trčanje 42.2 km) osvojio je laskavu titulu, za koju mu je ukupno trebalo 135 sati, 16 minuta i 8 sekundi. Roberto je tako jedan od najboljih hrvatskih natjecatelja u triatlonu, disciplini koja je posebna kušnja izdržljivosti, spoj klasičnog trkačkog maratona s plivačkim i biciklističkim.

Moramo priznati, ovo nije lako! Potrebno je puno fizičke snage za ovakav pothvat, no ponekad ni sama fizička snaga nije dovoljna već je potrebno dobro odmoriti um kako bi se izdržali napori koji su potrebni za osvajanje ovako jedne ponosne titule. Roberto priznaje kako je često ovu snagu teško pronaći, no sva sreća pa živi svega par kilometara od Termi Sveti Martin gdje koristi svaku priliku za opuštanje u ljekovitoj termomineralnoj vodi koja mu, posebice zbog pozitivnih svojstava Litija daje potrebnu snagu i energiju.

Roberto Setnik - Terme Sveti Martin - Vikend Manijaci (2)

Zajedničkom suradnjom do uspjeha

LifeClass Terme Sveti Martin gotovo uvijek podržavaju Roberta u njegovim biciklističkim pothvatima, te je upravo on odabran kao jedno od zaštitnih lica Termi Sveti Martin koje svojom filozofijom promoviraju zdravo za pojedinca i lokalnu zajednicu, a u smjeru vizije “Svijeta zdravih užitaka”.

Zanimljiva je činjenica kako je generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin, g. Branimir Blajić inspiriran Setnikovom pričom i postignućima, odabrao upravo njega kao osobnog trenera, jer i sam želi postići jedan dio onog što je Setnik postigao.

Foto: Terme Sveti Martin

Posjetite i vi Terme Sveti Martin

Želite li provesti zdrave obiteljske praznike u jednoj od najvitalnijih turističkih destinacija Hrvatske? LifeClass Terme Sveti Martin trenutno u ponudi imaju paket koji vam omogućuje da provedete nezaboravan odmor praćen zdravom i lokalnom hranom, brojnim sportskim sadržajima, neograničenim korištenjem termomineralnog kupališta “The Temple of Life” te cjelodnevnim zabavnim programom za sve uzraste po cijeni već od 237 kuna po osobi za uslugu polupansiona!

Više informacija potražite na www.termesvetimartin.hr, emaila info@termesvetimartin.hr ili putem broja telefona +385 40 371 111!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here