Iako je većina već bila na ljetovanju, mnogima je upravo rujan najdraži mjesec za uživanje u jadranskim ljepotama. Stoga ćemo vam za kraj ljeta pokazati neke od najromantičnijih plaža za parove. Sigurni smo da ćete, nakon što pročitate o ovim plažama, drugačije planirati idući godišnji odmor. A ukoliko još niste bili na odmoru, ljetovanje u rujnu savršeno je za to. Posebice ako volite izbjeći najveće gužve.

Plaža Lubenice, Cres

Naši otoci skrivaju brojne romantične uvale i plaže, a među njima je definitivno i otok Cres. Jedna od najljepših plaža na otoku je plaža sv. Ivan, Lubenice. Plaža nije lako dostupna, zateći ćete nekoliko kupača, pa možete uživati u romantici i predivom krajoliku.

Plaža Veliko jezero, Mljet

Otok Mljet zeleni je otok u južnoj Dalmaciji s bujnom vegetacijom i predivnim plažama. Neke od najpoznatijih plaža nalaze se u pješčanim uvalama. Na Mljetu se nalaze i dva fenomena – Veliko i Malo jezero, koji su zbog svojih karakteristika zaštićena u sklopu Nacionalnog parka. U jezeru je morska voda koja prolazi kroz kanal Soline. U Malom jezeru kupanje je moguće i u jesenjim i zimskim danima jer se tamo voda sporije hladi pa je temperatura ugodna za kupanje.

Plaža Srbrena, Vis

Na jugoistočnoj strani otoka Visa smjestilo se tiho turističko mjesto sa najljepšim plažama na otoku, Rukavac. Odmor u Rukavcu idealan je za goste koji žele uživati u čistom moru i mirnim plažama. Uz uvalu Rukavac nalazi se jedna od najljepših plaža u Dalmaciji – Srebrena. Plaža je prirodna i šljunčana, sa kamenitim dijelovima na kojima se možete ugodno sunčati. Za one koji žele uživati u hladu, uz plažu ćete pronaći brojnu vegetaciju. Osim hladovine, postoji i mnogo skrivenih plaža na kojima ćete imati potpunu privatnost. Oni koji pak žude za avanturama, mogu posjetiti otočić Ravnik i fenomen Zelenu špilju.

Plaža Šunj, Lopud

Slikoviti dubrovački romantični otok Lopud zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Predivna priroda, pješčane plaže i obalna šetališta kao stvorena su za prave romantičare.

S južne strane nalazi se zaljev Šunj s jednom od najljepših pješčanih plaža na cijelom Jadranu. Do te plaže možete doći hodanjem iz mjesta Lopud kroz prekrasnu prirodu. Plaža Šunj je pješčana i veoma plitka. Ako imate djecu, sigurno će biti oduševljeni ovim izborom. Ovaj otok je oaza mira, pravi raj na zemlji.

Ovo su samo neke od izabranih, međutim, nema sumnje da na našem Jadranu postoji još mnoštvo prekrasnih plaža i uvala namijenjenih romantičarima, obiteljima za odmor, naturističkih plaža, party plaža i slično. Ponešto za svačiji ukus.

Zato, ukoliko još niste bili na moru i tražite neko lijepo mjesto – jadranske su plaže najbolja destinacija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here